Duymayan Kalmasın!

Usta kalem Salim Özyılmaz'ın köşe yazısı "Duymayan Kalmasın!"

Akyazı’da siyasi kulislerde bugünlerde dolaşan haberler bizim açımızdan hiç de iç açıcı değil. Öncelikli olarak bunun altını çizmeliyim. Dolaşan haberleri bir sıralama yapıp sizlerle paylaşayım da sizde bilmiş ve öğrenmiş olun.

Akyazı Adliyesinin kapatılıp Hendek’te açılacağı söylenen Bölge Adliyesine bağlanacağını ve bu işle ilgili olarak Hendeklilerin yoğun bir gayretin içinde olduklarını Akyazı’da acaba kaç kişi biliyor. Hendeklilerin siyasi açıdan Bölge Mahkemesi bizim İlçede kurulsun bastırmalarına Akyazılı siyasetçiler acaba ne gibi önlemler alıyor ya da bu konuda bilgileri var mı?

Size şu kadarını söyleyeyim. Bölge Adliyelerin kurulmasına ilişkin Hükümet tarafından bir çalışmanın yapıldığı hususunda bilgiler bir müddettir siyasi kulislerde dolaşıp duruyor. Kulislerde dolaşan bilgilere bakıldığında Akyazı Adliyesi kapatılacak ve Hendek’te açılacağı söylenen Bölge Adliyesine bağlanacak.

Bu söylentilerin ayyuka çıktığı şu günlerde bizim siyasilerden ses seda çıkmıyor olması sanki bu konuda iki İlçe siyasileri anlaştı gibi bir izlenim yaratıyor. Kuşkusuz böyle bir durumun Akyazı için yıkım olacağını bilmek için kahin olmak gerekmez.

İkinci dolaşan bilgi şu; Karapürçek İlçesi kurulduğunda Karapürçek ile Akyazı’nın sınırı Mudurnu deresi olarak belirlenmişti. Daha sonra yapılan referandumlarla alınan bu karar delindi ve Küçücek başta olmak üzere birçok Mahalle yaptıkları referandum sonrası tekrar Akyazı’ya bağlanmıştı.

Kuruluşta kendilerine bağlanan Mahallelerin bir bölümünün tekrar Akyazı’ya geri dönmeleri üzerine Karapürçek İlçesinin bir sessizliğe girmesine neden olmuştu. Bugünlerde bu konu tekrar dillendirilmeye başlandı. Bu konuyla ilgili olarak birçok arkadaşımdan bilgiler aldım. Kimi yalanladı kimi doğruladı. Sonuç olarak bu bilgi net bir sonuca ulaşamadı.

Bu konuyla ilgili olarak hemen şunu ifade edeyim. Karapürçek İlçesi 2019 yılına kadar nüfusunu İlçeler için belirlenen sayıya çıkaramazsa kapatılacak olan İlçeler arasındaki yerini alır. Burası kesin. Nitekim son günlerde hemen hemen aynı kesim tarafından ortaya atılan bu haberler bana göre Karapürçek İlçesinin nüfus yetersizliği bakımından kapanacak İlçeler arasında olma ihtimalinden duyulan kuşkudan kaynaklıdır diye düşünüyorum. Aksi dahi olsa Küçücek hiçbir şekilde Karapürçek İlçesine bağlanmaz. Bunu da bilenlerdenim.

Bu konuda bilmediğim şu; Bu tür haberlerin açık bir şekilde dillendirildiği şu günlerde sessiz görünen ve tek bir açıklama bile yapmayan bizim siyasilerin ne yaptıkları, bu konuşmalara bir yanıt verip vermeyecekleridir.

Üçüncü bilgi ise Bilgi ve Kültür Evinin satışı ile ilgilidir. Belediye Meclisinden geçtiği söylenen Bilgi ve Kültür Evinin satışı henüz yapılmadı ama alacak olanın ismi ve kaça alacağı kulislerde konuşulmaya başlandı bile.

Bu konuda benim anlayamadığım şu; Bilgi ve Kültür Evi neden satılıyor. Kendimi satılacak başka yer mi kalmadı demek zorunda hissediyorum. . İhalesi yapılmadan satın alacak olanın ismi ve kaça satın alacağı nasıl bilgileri nasıl oluyor da kulislerde dolaşıyor anlamak isteğim bir hususta budur.

Bu üç konunun ikisine AK Parti İlçe başkanı ve teşkilatının, diğerine ise Belediye Başkanı cevap vermesi gerekiyor. Eğer cevap verirlerse ben de bu köşeden yayınlayıp sizleri bilgilendireceğim.

29 Tem 2017 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.