Dikmenliler Pendikte hasret giderdi

Hendek Dikmen köyü kültür ve yardımlaşma dayanışma derneğinin düzenlediği gecede Hendek Dikmen Mahallesi halkı bir araya gelip hasret giderdiler.İstanbul Pendik /Kaynarca Mavi Rüya salonunda yapılan geçeye ilgi bir hayli fazla idi.

Hendek’ten bir ilk  

Daha önceki yıllar dada Hendek Dikmen Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin düzenlediği dayanışma gecelerine ilk kez Hendek’ten Belediye başkanı katıldı.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün dayanışma gecesine katılması ve Hendek Dikmen Mahallesi ve gurbette olan Dikmenliler arasında memnuniyet yarattı.

Dernek Başkanı  Cesur Açıkdilli yaptığı selamlama konuşmasında,Böyle özel vede güzel gecemize teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim hepinize derin sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.

Dikmen Birlik Beraberlikte Örnek Bir Mahalle

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Yaptığı Kısa konuşmada, Hendek Dikmen  Mahallesi birlik ve beraberlikte örnek bir mahallemiz ve aynı zamanda Hendek ilçemizin kalabalık olan mahallelerinden biri inşallah yaptığımız planlamalara göre bu yaz yolarının bir kısmını asfalt bir kısmını da sitabize ile iyi duruma getireceğiz Hendek Dikmen Mahallesi ve yaylası eşsiz doğasıyla da insanları cezbediyor dedi.

Dernekler Birleşiyor

Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz yaptığı konuşmada bizler birlik ve beraberliğimizi koruyan ve köklü gelenekleri olan bir mahalleyiz onun içinde derneklerimizi bir çatı altında birleştirme kararı aldık ve kısa süredede bunu gerçekleştireceğiz atalarımızın bizlere miras bıraktığı geleneklerimizi bizlerde torunlarımıza bırakacağız buda birlik ve beraberliğimizden ödün  vermeyeceğiz bu yılki Dikmen Yayla Şenliğimiz 1-2 Temmuz 2017 günlerinde yapılacak Dernek ve Muhtarlık olarak ortaklaşa şenliğimizi gerçekleştireceğiz dedi.

Sunuculuğunu Gönül Dostu(Remzi Arman)yaptığı geceye renk katan sanatçılar, Cesarettin Yamaç, Muhammet Sarı, Serdar Sarı, Ümit Kazın, Atilla İlerin, Erdal Köseoğlu, Pelin Karaağaç, Mehmet Tak ve Muhammet Çinkaya Çalıp söyledikleri kemençe ve türkülerle geceyi katılanları eğlendirdiler.

Gönüllerince horon tepen geceye katılan Dikmenliler ve misafirleri hem eylendiler hemde uzun süredir bir birlerini görmeyenler hasret giderme fırsatını buldular.

Bir dahaki yapılacak gecede buluşmak üzere bir birleriyle vedalaşıp evlerinin yolunu tuttular.

Geceye Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet  Çabuk, Hendek Belediyesi Emlak ihtişam Müd. Hasan Dikmen, Şalpazarı Eğitim der Baş Dr.Emsal Cüre, Samsun Şalpazarı Der.Baş Nurettin Balta, Sancak tepe  Ağ asarlılar Der.Baş.Ali Atalar, Şalpazarı Eğitim Der. Hasan Keskin, Sakaryalılar Der Baş. Yar.Osman Odabaş, Pendik Der.Federesyonu Yaşar Saka, Sakaryalılar Yar.Day Der.Tuzla Baş.İlhan Yener, MHP Tuzla İlçe Baş.Volkan Beşiroğlu, Düzce Gölyaka Muhtarlar Der.Baş Musa Yirmibeş, Hendek Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz, Samsun Ağasar Der.Yön. Sabri Çolak, Tuzla Giresunlular Der Baş.Hilmi Kibar, Dikmen Taşıyıcılar Koop Baş Vahap Ulusoy, İş Adamları Ferhat Karagöz, İlhan Pala, Mustafa Çakmak, Ali Pelin ve Mustafa Gözyuman Katıldı.

Kadir KAZIN/HENDEK

13 Mar 2017 - 13:49 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.