Derslik sıkıntısı çeken Çıraklık Eğitim Merkezi Müdüründen oda başkanlarına brifing

Akyazı’da faaliyetini sürdürmekte olan eski adıyla Çıraklık Eğitim Merkezi, yeni ismiyle Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Dardağan SESOB’a bağlı Oda başkanlarına istekleri üzerine bir brifing verdi.

dc9193068cd5741c3fa2ad4aa9150ca3.jpg
7212ef7537d27da81823580ac5b2242d.jpg
+8
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim vermekte oldukları binanın Madeni Sanatkarlar Odasına ait olduğunu, üç dershanesiyle 230 öğrenciye kurslar vermeye gayret gösterdiklerini belirten Eğitim Merkezi Müdürü Dardağan, Madeni Sanatkarlar Odamız başkanı Sezgin Durmuş’un öncülüğünde ve onun talebiyle İlçemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan siz değerli Oda başkanlarımızın katıldığı bu toplantıda var olan sıkıntılarımızı sizlere anlatmak istiyorum dedi ve sıkıntılarını şöyle özetledi “ Merkezimizin fiziki yapısı öğrenci sayımız göz önünde bulundurulduğunda yeterli olmadığı açıkça görülmektedir. Merkezimizin hemen karşısında bulunan binanın ikinci katının yapılarak Merkezimize kazandırılması gerekiyor. Bu konuda hazırlanmış bir projemizde mevcuttur. Hazırlanan projemizde idare bölümleri, 4 sınıf, konferans salonu ve bay ve bayan WC ler mevcuttur. Bu binanın bu projeye uygun şekilde yapılması halinde Merkezimiz büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olacak ve böylece yeni fiziki şartlarda eğitim ve öğretimimizin hem kalitesi yükselecek hem de öğrenci kapasitemiz artmış olacaktır “ Eğitim Merkezi Müdürü (çıraklık eğitim) Hasan Dardağan düzenlenen toplantıya katılan Oda başkanlarına sinevizyon gösterimi eşliğinde Merkezleri ile ilgili de geniş bilgiler de verdi.  

Toplantıya katılan ve Okul Müdürü Dardağanın verdiği brifingi can kulağı ile dinleyen SESOB’a bağlı Oda başkanları Merkezin fiziki yapısının eksikliğine dikkat çektiler ve bu sıkıntının ortadan kaldırılması ve mevcut projeye uygun inşaatın yapılabilmesi için konunun önce İlçe içinde Kaymakam, Belediye Başkanı, diğer Oda başkanları ve İlçe sınırları içinde faaliyetlerini sürdürmekte olan ve Çıraklık Eğitim Merkezine öğrenci göndermekte olan fabrikaların üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek anlatılması ve en kısa zamanda da çözüm yolu bulunması hususunda söz birliği yaptılar.

Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Sezgin Durmuş’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılan Manifaturacılar Odası Başkanı İsmet Öztürk, Bakkallar Odası Başkanı Hüseyin Kaliç, Berberler Odası Başkanı Hasan Cengiz, Esnaf Odası Başkanı Emin Üstün, Gıda Maddeleri Odası Başkanı Mustafa Demiralay ve Ağaç İşleri Odası Başkanvekili Talip Boğaz Çıraklık Okulu belgeleri Meslek Lisesi diploması denkliğine getirilmesi, Çıraklık Eğitimde ödenen sigorta primlerinin sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmesi ve emeklilik sigortasına sayılması, esnafların askerlik borçlanmalarının Devlet tarafından karşılanması ve 25 yıl prim ödeme günü dolmuş ancak yaşa takılmış esnafın prim ödemelerinin durdurulması talebinde bulundular.

Oda başkanları toplantının sonunda Eğitim Merkezi Müdürü ile birlikte sınıflara girerek kısa bir süre sıralara oturup öğrencilik yıllarını tekrar hatırladılar ve öğrencilerle kısa sohbetler yaptılar.

23 Eki 2018 - 16:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaş - Konunun Milli Eğitim Bakanlığı mensuplarına izah edilmesi gerekmez mi oda başkanları ne alaka?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Ekim 16:58