Deprem TIR'ı Akyazıda

DEPREM TIRI 16 MAYIS 2012 ÇARŞAMBA (YARIN) GÜN BOYU GAZİ SÜLEYMAN PAŞA CAMİİ ÖNÜ AKYAZI DA

DEPREM TIRI 16 MAYIS 2012 ÇARŞAMBA (YARIN) GÜN BOYU GAZİ SÜLEYMAN PAŞA CAMİİ ÖNÜ AKYAZI DA HAYATA DEVAM TÜRKİYE PROJESİ KAPSAMINDA AKSİGORTA-AKUT İŞBİRLİĞİYLE DEPREM TIRI AKYAZI DA. Alanlarında Türkiye'nin En Güvenilir İki Kurumu Olan Aksigorta Ve Akut 5 Yıl Sürecek "Hayata Devam Türkiye" Sosyal Sorumluluk Projesinde Bir Araya Geldi. Aksigorta'nın, risk konusunda farkındalık yaratmak ve sigorta bilincini artırmak amacıyla AKUT'la yaptığı bu işbirliği çerçevesinde, özel olarak tasarlanan "Afet Eğitim Tırı" ve Türkiye'nin ilk 3 boyutlu "G-Force Deprem Tırı"ndan oluşturulan bu konvoy ile 5 yılda 50 il ve 250 ilçede 5 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor. "Hayata Devam Türkiye" projesi ile çocuklara, ebeveynlere, işletmelere ve engelli vatandaşlara afetlerin öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiği konusunda bilgi aktarılıyor. Proje için özel olarak geliştirilen G-Force deprem simülatörü ile halka deprem gerçeğini deneyimletiliyor; afet eğitim tırındaki plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletiliyor. Sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılarak seminerler, söyleşiler düzenleniyor, okullar ziyaret edilerek çocuklara özel seminerler veriliyor. Tur boyunca her akşam vatandaşların da katılımıyla interaktif tiyatro oyunu sahnelenerek sigorta ve afet bilincinin arttırılması hedefleniyor. Ekipte bulunan profesyonel oyuncuların sergilediği tiyatro gösterisi ile afet ve sigorta konusu, halkın da katılabileceği eğlenceli bir şekilde işleniyor. G Force, 7.4 şiddetindeki depremi deneyimletiyor AKUT ve deprem araştırmaları konusunda Türkiye'nin önde gelen bilim insanları tarafından tasarlanan 3 boyutlu G Force Deprem Simülatörü; aynı anda ve birbirinden bağımsız olarak her iki yana, yukarı ve aşağıya doğru hareket vererek, bu hareketleri değişken şiddetlerde uyguluyor. 1999 yılı Marmara depremindeki aynı sismik veriler işlenerek hazırlanan simülatör, 7.4 şiddetindeki depremi deneyimletebiliyor. AYRINTILI BİLGİ İÇİN İRTİBAT : AHMET DÜZCAN (AKSİGORTA ACENTESİ) TEL : 0532 5548966

15 May 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.