Cumhur ittifakında listeler birleşiyor mu?

Sakarya’da Ak parti ile MHP’nin kurduğu cumhur ittifakında yeni gelişmeler siyasi kulislere bomba gibi düştü.

Sakarya’da sadece Taraklıyı MHP’ye vererek cumhur ittifakı kuran Ak partide kartalar yeniden karılacağı söyleniyor.

Haftalardır meclis üyesi listeleriyle boğuşan adayların son aldıkları haberlerle şaşkına döndükleri söyleniyor. Şimdiye dek yapılan çalışmalarda Ak parti kendi meclis üyesi listesini, MHP’de kendi meclis üyesi listesini yapmakla mükellefti ve çalışmalar bu yönde yürüyordu.

Birçok yerde ise listeler şekillenmiş ve sıralar belirlenmiş durumda iken Ankara’dan gelen listeler birleşecek haberleri ortalığı yeniden alevlendirdi.

Hal böyle olunca adaylarda sıkıntı başladı. Çünkü gidip bazı insanları gel birlikte çalışalım diyerek zar zor ikna etmişlerken; şimdi kusura bakma genel merkezlerin böyle bir kararı gerçekleşti sana güle güle nasıl diyecekler!?

Ak partinin MHP’den böyle bir isteği olduğu doğrultusunda gelen Ankara mahreçli haberlerde tedbirli olun ikazı yapılıyor!

Diğer taraftan Ak parti il başkanı ilçelerde ki adayların fikirlerini sorarak bu konuda görüş belirtmelerini istedikleri söyleniyor.

Eğer gelen haberler doğru ise belediye meclis üyesi sıralamasında cumhur ittifakı da millet İttifakı CHP ve İYİ Parti gibi fermuar sistemi diye uyguladığı sistemi uygulaması bekleniyor.

11 Şub 2019 - 17:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.