Çukurca'da 8 şehit!

Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, PKK'lı teröristlerin dün gece Çukurca'da düzenlediği saldırıda 6 asker ve 2 korucunun şehit olduğunu açıkladı

Çukurca'da 8 şehit! Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, PKK'lı teröristlerin dün gece Çukurca'da düzenlediği saldırıda 6 asker ve 2 korucunun şehit olduğunu açıkladı Hakkari Valiliği dün gece PKK'lılar tarafından Geçimli Karakolu'na yapılan saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Huzur ve güven ortamını bozmak masadıyla bir grup PKK terör örgütü mensubu 4 Ağustos 2012 tarihinde sınır hattındaki bazı üs bölgeleri ve merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na saldırı ve sızma teşebbüsünde bulunmuştur. Çıkan çatışmada 6 askerimiz ve 2 geçici köy korucumuz şehit olmuş, 15 askerimiz, 1 geçici köy korucumuz ve 5 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Şu ana kadar 12 PKK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Kaçan PKK terör örgütü mensuplarını yakalamak ve etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede karadan ve havadan operasyonlar devam etmektedir." Çukurca'da çatışma! 14 PKK'lı öldürüldü Hakkari'nin merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırı ardından başta Geçimli ve çevre köylerde oturanlar saldırı düzenlenen karakola geldi. Köylüler karakol çevresinde çatışmanın olduğu dağlık bölgelerde PKK'lı cesetlerini toplayarak mühimmatlarıyla birlikte karakolun içine taşıdı. Şu ana kadar köylüler tarafından çatışma yaşanan bölgede 14 PKK'lının cesedi Geçimli Karakolu'na götürüldüğü belirtildi. Köylüler arazide ölen PKK'lıları aramayı sürdürüyor. Bu arada Çukurca 20'nci Sınır Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Geçimli Karakolu'na gelerek incelemelerde bulundu.

05 Ağu 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.