Bu Yürek Sakaryaspora Destek Verenleri Unutmaz

Duayen gazeteci Salim Özyılmaz'ın yeni yazısı...

Bir şehrin futbol takımı o şehrin marka değeridir. Marka değeri olan o şehrin takımı hangi ligde mücadele ediyorsa değerlendirmesi de ona göre yapılır. Bir şehrin takımı şayet süper ligde mücadele ediyorsa o takımın marka değeri en üst seviyededir. Kısaca anlamı budur.

Diğer şehirlerde olduğu gibi İlimizde de durum aynıdır ve SAKARYASPORUMUZ  bu güzel şehrimizin en ön sırasında gelen marka değeridir. Yine diğer şehir takımlarında olduğu gibi SAKARYASPORUMUZUN mücadele ettiği lig önemlidir. Takımımız şayet Süper Ligde mücadele ediyor olsaydı bu durumun şehrimize kattığı katma değer de süper lig ayarında olacaktı. Ne yazık ki biz 3.ligden kurtulup 2.lige çıktık.

SAKARYASPORUMUZ 4 yıl mücadele ettiği o hiç olmamamız gereken ligden sonunda kurtulmayı başardı. Tabi bu kolay olmadı. Esas olan zoru başarmaktır derler ya, işte biz zoru başaran bir takımız. Özellikle bunun altını çizmeliyim. Çünkü iyi bir kadroya sahip olmamıza rağmen takımın başında yer alan teknik heyetin beceriksizliklerinin yanı sıra o teknik adamların bir türlü egolarını yenememelerinden kaynaklı bazı iyi oyuncularımızın kadro dışı kalmaları kolayı zora sokmuştur.

Burada önemli olan zoru başarmaktı bizde başardık ve bir üst lige çıktık. Bundan dolayı ben Sakaryalıyım ve Sakaryaspor sevdalısıyım herkes Pazar gününden beri mutludur ve o mutluluk biz üst liglere çıktıkça da artacaktır. Ben bir kez daha bizi bir üst lige çıkaran hocamıza ve tüm ekibine en önemlisi de oyuncularımıza teşekkür ediyorum.

Toçoğlu faktörü

Zeki Toçoğlu Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Aynı zamanda da bir futbol hastasıdır. Siyasi açıdan baktığımızda Zeki Toçoğlu Sakarya’nın ilk sırasında yer alan isimdir. Dolayısıyla SAKARYASPORUMUZA el uzatması ve destek vermesi gereken ilk isim Sayın Toçoğludur.

Zeki Toçoğlu bu asli görevini layıkıyla yapıca işte bu mutlu tablo ortaya çıktı. Eğer Toçoğlu takımımız için verilmesi gereken desteği fazlasıyla vermemiş olsaydı biz bu sezonunda ağlayan, üzülen taraf olabilirdik. Ama o ne yaptı üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve elde edilen şampiyonluğunda baş mimarlarından biri oluverdi.

Sayın Toçoğlu’nun teknik heyet ve futbolcularımıza verdiği veda yemeğinde yaptığı konuşmada daha işimiz bitmedi üst liglere tırmanmaya devam edeceğiz demiş. Bu söze ancak şapka çıkartılır. Teşekkürler Sayın Toçoğlu.

Yönetim faktörü

Şimdi Allahları var şu anda iş başında olan yönetim de şehrimizin marka değeri en yüksek olan takımımız SAKARKYASPORUMUZ için ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar. Elde edilen başarılarda sevinenlerle birlikte sevindiler ama kötü sonuçlar alındığında ise onlar bizden daha fazla üzüldüler ve her türlü eleştirilere de göğüs germesini bildiler. Sayın Başkan başta olmak üzere Yönetimin her kademesinde görev alan değerli hemşehrilerimizi de tebrik ediyorum ve kendilerine en derin teşekkürlerimi gönderiyorum.

Vekillerimiz

İlimizin iktidar partisinden 5, muhalefet partilerinden de 2 Milletvekili var. Toplamda Milletvekili sayımız 7. Kendileri ile alakalı bir durum söz konusu oldu mu gece gündüz demeden koşuşturan Milletvekillerimizi şampiyonluk kovalayan ve bir üst lige çıkmak için canını dişine takan marka değerimiz SAKARYASPORUMUZUN yanında görmemiş olmamız çok üzüntü verici bir durumdur.

Gazetemizin Spor Müdürü Ali Fikri Aşık konuyla ilgili olarak yazdığı yazının altına bende imzamı atıyorum. Bende Spor Müdürüm gibi Milletvekillerimizi önce Tatangalara sonra da tüm Sakaryalı hemşehrilerime havale ediyorum. Onlar zamanı geldiğinde ne yapacaklarını iyi bilirler.

İş Adamlarımızın etkisi

Sayıları fazla olmamakla birlikte bazı iş adamlarımızın takımımız için verdikleri parasal destek alınan başarıda önemli bir yere sahiptir. Toçoğlu ve yönetimin sıkıştığı anlarda devreye giren o sayıları az iş adamlarımıza da bir SAKARYALI olarak teşekkür ediyorum. Takımımız için verdikleri maddi katkılarını önümüzdeki sezonda da sürdürmelerini bekliyorum.

Tatanga faktörü

Tatangalar başta olmak üzere bizim taraftarımız gibi bir taraftar her takıma nasip olmaz. Bizde böylesine bir taraftar grubu olduğu için ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlar ki, kıt imkanlarına rağmen marka değerimiz olan SAKARYASPORUMUZUN peşinde koşturmuşlar. Onlar ki, o koşturmayı yaparken kış dememişler, yaz dememişler, kar yağıyor yağmur yağıyor dememişler, onlar ki havalar çok sıcak kardeşim bu sıcakta maça mı gidilir dememişler. Böyle bir taraftarı kim nerede nasıl bulur. Elbette bulamaz ve bulması da asla mümkün değildir.

İşte o muhteşem taraftarımız final maçı için gittikleri İstanbul’da yine tarih yazdılar. Yaptıkları muazzam tezahüratla taraflı tarafsız herkesin gönüllerinde taht kurdular. İşte o muhteşemler Atatürk Olimpiyat stadını tıklım tıklım doldurduklarında onları gören yabancılar içlerinden derin bir oh çekmek zorunda kalmışlar ve o muhteşemlerin stat içinde gerçekleştirdikleri tribün şovu imrenerek izlemekten b aşka bir şey yapamamışlar.

İşte o muhteşemler elde edilen başarıda en büyük pay sahiplerinden biridirler. Takımımızı kötü anında bile yalnız bırakmadıkları gibi onlara inanmışlar ve sonuna kadar da desteklerini esirgememişlerdir. Gel de şimdi o muhteşemleri tebrik etme, onlara teşekkür etme.

Evet Muhteşemler sizleri de kutluyorum. Sizin akıttığınız o terler, tükettiğiniz o nefesler elde edilen şampiyonluk başarısında önemli bir yere sahiptir. Sizleri de bir kez yürekten kutluyorum. Bu satırlardan sizlere en derin sevgilerimi gönderiyorum ve teker teker hepinizin gözlerinden öpüyorum.

Futbolcu faktörü

Bizim takım sezonun başında şampiyonluk parolası ile kurulan bir takımdı. Transferlerde bu düşünceyle yapıldı. İlk yarının bitiminden sonra ara transferde eksik görülen yerler alınan yeni oyuncularla takviye edildi ve ortaya hepimizin arzuladığı bir takım çıktı.

Yetenekli oyunculardan kurulu takımımızı Osman Özdemir’den önce iş başına gelen teknik heyet maalesef iyi yönetemedi. Egolarını yenemedikleri için olsa gerek bazı oyuncularla problemler yaşadılar ve onları kadro dışı bırakarak takımımızın gücünün azalmasına neden oldular. Sosyal Medya’da dolaşan videodan seslenen Talha ile Ferhat’ın yaptıkları açıklamalar egolarına yenik düşenler için adeta bir tokat gibidir.

İşte tüm zorluklara ve engellemelere rağmen birbirine inanmış ve kenetlenmiş bir takım özelliğini hiç kaybetmeyen SAKARYASPORUMUZ sonunda muradına ermiş ve bizi bir üst lige çıkarmıştır. Toçoğlu, İş adamları ve Yönetimin verdiği katkıda olduğu gibi bu başarıda futbolcularımızın emeği ve saha içinde akıttıkları alın teri asla inkar edilemez.  Bizde inkar etmiyoruz zaten.

Futbolcularımızı da bir kez daha yürekten kutluyorum. Onlara bundan sonraki sezonlarda başarılar diliyorum ve onlarında gözlerinden ayrı ayrı öpüyorum. Sağ olsunlar Varolsunlar. Daima mutlu kalsınlar. Başka ne diyeyim.

18 May 2017 - 10:19 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.