Bıçkıdere'de şimdi de ağaç katliamı

Termal Otel yapımı için Bıçkı Deresinin suyunu özel bir şirkete verilmesi sonrası başlayan eylemler şimdide Ağaç katliamı ile yeniden gündeme geldi.

Akyazı Küçücek ve Bıçkıdere Mahallelerinin sakinleri yaklaşık bir haftadır Mahallelerinin can damarı olan Bıçkı Deresinin ilgili bakanlık tarafından Termal Otel'e verilmesi nedeniyle eylemler yapıyorlardı.

Termal Otel yapımı için yeni bir iddia daha ortaya çıktı.Mahalle halkının iddiasına göre Termal Otel'in Su ihtiyacı için Bıçkı Deresini peşkeş çeken zihniyet tesisin yapımı için onlara hektar Orman katletmiş.Bu katliama için Orman İşletmesine Şirket 300 bin lira ödemiş

Bıçkıdereli vatandaşlar Önce Deremize göz koyan rantçılar onlarca Hektar Ormanı da katlettiler. Ormandan kesilen yüzlerce Ağaç adeta gözdağı verircesine Mahalle meydanına istiflediler. Mahalle halkı Orman katliamı yapıyorlar Ağaçları da Mahallemizin meydanına istifleyerek Derenizi de alırız Ormanınızı da talan ederiz mesajı veriyorlar diyerek tepki gösterdiler.

Bıçkıdere ve Küçücekli hanımların taşıdığı pankartlarda 3 şeyden vazgeçmeyiz toprak, yaprak ve bayrak. Talana ve vurguna hayır. Canımızı veririz suyumuzu vermeyiz. Suyumuza dokunmayın. Su yoksa hayatta yoktur. İmdat suyumuzu çalıyorlar. Ormanımızdan ve suyumuzdan ellerinizi çekin. Yaş kesken baş keser gibi çarpıcı sözler yer alması dikkat çekiciydi.

Bir başka dikkat çeken husus ise düzenlenen eyleme TEMA Vakfı yöneticilerinin de destek vardı. Tema gönüllüleri yatırım yapılacak diye ağaçların kesilmesini ve 10 bine yakın insanın yararlandığı suyun onlardan alınmasını istemiyordu ve bu nedenle eyleme destek için Küçücek Mahallesine geldiler.

Öte yandan CHP Milletvekili Engin Özkoç ve MHP Milletvekili Münir Kutluata Pazar günü Küçücek ve Bıçkıdere Mahallesine gelen Milletvekilleri konuyu TBMM taşıyacaklarını bildirdiler.

Alaattin ONUR

Köy sakinleri su için böyle eylem yapmıştı 

25 Kas 2014 - 10:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Talat AŞANBIÇKIDERELİKUCUCEKLIBIÇKIDERELİAkyazılı - Küçücek deresinin yaz aylarına geldiğinde küçücek ve bıçkıdere mahallelerine yetmediğini mudurnu çayına bir damla dere suyunun akmadığını yörede yaşayan insanlar çok iyi bilmektedir.Pullu mercan alabalığının tek yaşadığı içilebilir marmaranın tek deresidir.Lütfen yöre halkını yatırımlara karşıymış gibi yorumlar yapmayalımKÜÇÜCEKLİRUMUZLU ARKADAŞ ,ORDA OLAN LARIN HEPSİNİ TANIYORUM,AMA SEN YABANCI GÖRDÜĞÜNE GÖRE KÜÇÜCEKLİ DEĞİLSİN DEDİĞİN GİBİ DENSİZİN TEKİSİN...YATIRIM DEDİĞİN OTELMİ????ÇALIŞACAKLARIDA SEN GETİRİRSİN ARTIK...DEVLET YATIRIMLARIN YAPILMASI ICIN TESVIK CIKARTIYOR. AKYAZI ISE HAZIR GELEN YATIRIMLARI ENGELLIYOR. VAY SIZIN HALINIZE AKYAZI. BU YATIRIMA KARSI OLANLAR BENM AKYAZIMI TEMSIL EDEMEZ. MILLET GELEN YATIRIMLAR KARSISINDA EL PENCE DURURKEN SIZE NE OLUYOR BIRKAC DENSIZ INSAN.

UYAN AKYAZI .

PAZAR GUNU GELEN INSANLAR HEPSI TASIMA INSANLAR . ISTANBULDAN SAKARYADAN GELENLER."1 Gördün mü o, dini yalan sayanı?

2 İşte odur yetimi itip kakan;

3 Yoksulu doyurmayı özendirmez o.

4 Vay haline o namaz kılanların/dua edenlerin ki,

5 Namazlarından/dualarından gaflet içindedir onlar!

6 Riyaya sapandır onlar/gösteriş yaparlar.

7 Ve onlar, kamu hakkının yerine ulaşmasına/zekâta/ yardıma/iyiliğe engel olurlar.”

Akyazılı hemşehrimmesele neymiş;kamuya ait malın kamuda (yani milletin kullanımında )kalması gerekiyormuş..yani bu dereden faydalanan 8-10 bin insanı yok sayarak 2 yandaşa peşkeş çekmeni adı "yatırım" değil "gulûl"dur... ve bu işi yapanlarıda RAB'bim "dini inkar edenler olarak sınıflandırıyor.....Millet gider aya Akyazı hep yaya yatırıma hayır diyen dünyada bir tek bir memleket varsa o da Akyazıdır.Sanki dersin siyanürle altın arıyacaklar.Millet böyle yatırımları çekmek için elpençe divan olur bizimkilerde yuhalar git der......Bi acayip iş anlamak mümkün değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 10:44