Beyaz eşya ve Mobilya’da ÖTV geçici olarak sıfırlandı

Bakanlar Kurulu, beyaz eşya ve bazı elektrikli ev aletleri,Mobilya ile küçük gemi ve yatlardan alınan Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) Nisan ayı sonuna kadar sıfırladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre beyaz eşya olarak bilinen buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli süpürge, termosifon, klima ve bazı elektrikli küçük ev aletlerinden yüzde 6.7 oranında alınan özel tüketim vergisini 30 Nisan'a kadar sıfırlandı. Aynı kararda mobilya ürünlerine uygulanan yüzde 18 KDV de yüzde 8’e indirildi.

Bakanlar Kurulu ayrıca gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV'yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı.

03 Şub 2017 - 17:54 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.