Bekirpaşa hafif geldi. Salim Özyılmaz yazdı…

Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan ancak henüz açılışa hazır hale gelmediği için resmi açılışı yapılmayan sentetik sahada oynanan ilk lig maçında As Akyazıspor rakibi Bekirpaşa karşısında farka koştu rakibine attığı yarım düzine golle de sıralam

As Akyazıspor’un ilk izlediğim maçıydı Bekirpaşa maçı. Bu maça kadar oynadığı üç maçını da kazanan As Akyazı, Bekirpaşa maçını da kazanıp iddiasını sürdürmek için yeni sahasında sahaya çıkmıştı.

Oynadığı başarılı futbolu ile bu düşüncesini de hayata geçirdi ve kendisine hafif gelen rakibine 6 gol birden atarak sıralamada zirveye çıktı ve hem iddiasını sürdürdü hem de yenilmezlik unvanını devam ettirdi.

Süper lig kırmızı grupta henüz yenilgi ve beraberlikle tanışmayan üç takım var. As Akyazıspor’umuzda bunlardan biri.

Diğer takımları izleme şansım olmadı ama As Akyazıspor elindeki kadroyu muhafaza eder ve iddiasından vazgeçmezse diğer rakiplerinden sıyrılıp ligin sonunda belirlediği şampiyonluk hedefine varır diye düşünüyorum.

İzlediğim bu maçta bizim takımda bütün futbolcuları başarılı bulduğumu söylemeliyim. Sahada oynayan tüm oyuncular giydikleri formanın hakkını verebilmek için canla başla çalıştılar. Rakip zayıf olunca da tüm hünerlerini rahat bir şekilde gösterme şansı buldular.

Oynanan maçta 7 gol izledim. İzlediğim goller arasında en mükemmeli kuşkusuz kaptan Zekeriya’nın attığı o muhteşem frikik golüydü. Kaptan bu maçta tam kapasiteyle oynamamasına rağmen yine de alınan farklı galibiyetin mimarlarından biriydi.

Bu maçta As Akyazı’nın takım olduğunu gördüm. Teknik heyetinden futbolcusuna, başkanından yönetim kurulu üyelerine kadar birlik ve beraberlik içinde olduklarını gözlemledim. Bu durum kuşkusuz başarıyı da beraberinde getirir. İnşallah bu olumlu hava ligin sonuna kadar devam eder ve belirlenen hedefe ulaşılır. Bu da benim temennimdir.

Rakibimiz gerçekten zayıf bir takımdı. Gençlerden kurulu rakibimiz bu maçta yarım düzine gol yemelerine rağmen oyun disiplinini hiç elden bırakmadılar. Bu durumlarını onları takdir etmem için önemli bir neden olarak görüyorum.

Teknik patronları biz Akyazılılar için yabancı olmayan bir isimdi. Bayram Berber yıllarca As Akyazı’yı çalıştırmış ve de başarılı olmuş bir teknik patrondu. Onu her zaman gençlere şans veren bir hoca olarak tanıdım.

Bu maçta da gençlere şans vermişti ama o gençler As Akyazısporla başa çıkamadı. Ben Bayram hocamıza iyi şanslar diliyorum. O puanda olan takımını toparlamasını bekliyorum. Aksi halde bir alt kümeye düşecek takımlardan biri olabilirler.

Gelelim yeni stadımıza;

Önce hemen belirtmeliyim ki yeni sahamızın birçok eksiği var. Bu kadar eksik varken neden acele edilip Bekirpaşa maçı bu sahada oynandı anlayamadım.

Zira sahanın çevresi henüz tamamlanamamış. Her taraf taşlık. Rakip takımdan taraftarın gelmesi ve maçta gerginlik yaşanması halinde o taşlar taraftarlara yönelecek ve istenmeyen sonuçlar doğurabilirdi. Yine eksiklerimizden biri soyunma odalarımızla ilgiliydi. Soyunma Odaları henüz hazır hale getirilememiş. O nedenle stadımızın çevre düzenlemesi yapılmadan ve diğer eksikler tamamlanmadan maç oynatılması bana göre yanlıştı.

Yeni stadımızda biz basın mensupları için yer ayrılması güzel bir düşünceydi. Henüz tamamlanmadı ama düşünülmesi bile bizim için yeterli.

Yine As Akyazıspor başkanı sevgili kardeşim Sait Beşir ve basından sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yazıcı Yazıcı başta olmak üzere diğer yönetim kurulu üyelerine ilk maçta bize gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ederim.

Henüz resmi açılışı yapılmayan yeni stadımızda ilkler de vardı. Mesela Bekirpaşa yeni stadımızda ilk rakibimizdi. Yunus Eren, Semih Kahraman ve Önder Demir yeni stadımızda ilk maç yöneten hakemler olarak, yine Reşat Mısır ilk hakem gözlemcisi, Mehmet Şahin de yeni stadımızda ilk görev yapan saha komiseri olarak isimlerini tarihe yazdırdılar. Bunu da bir not olarak sizlere aktarmak istedim.

26 Eki 2016 - 18:53 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.