Başsavcı duyurdu: Cenazeler artık İstanbul'a gitmeyecek

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Sakarya Üniversitesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Korucuk Kampüsü'nde, otopsi merkezi kuruldu.

Hizmet vermeye başlayan merkezde, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ile Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri, Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam incelemelerde bulundu.

 

Başsavcı Dursun, ölümlü adli vakalarda, olayın aydınlatılması noktasında, muayene ve otopsinin önemli olduğunu dile getirdi.

 

Dursun, 'Kesin ölüm sebebini belirlemek için adli vakalarda cenazeler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderiliyordu. Bu işlemler birkaç gün aldığı için cenazelerin defninde aileler mağduriyet yaşıyor, acıları ikiye katlanıyordu. Adalet Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Kenan İpek'in direktif ve destekleriyle, Adli Tıp Şube Müdürlüğü kuruluncaya kadar, geçici olarak, Bundan böyle Sakarya merkez ve İlçeleri dahil olmak üzere, cenazeler otopsi için il dışına gönderilmeyecek' dedi.

 

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam da otopsi merkezinin Sakarya'ya kazandırılmasının önemli bir hizmet olduğunu dile getirdi.

14 Eyl 2017 - 14:27 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Eyüp Demirtaş - ÇOK GÜZEL Bİ HİZMET EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 14:27