Başkanlığa yüzde 70 destek, Toçoğlu 4. sırada...

ORC Araştırma Şirketinin araştırmasına göre Başkanlık sistemine Sakarya'dan yüzde 70 oranında destek çıkarken, SBB Başkanı Zeki Toçoğlu ise en başarılı 4. başkan oldu

MEDYABAR.COM - 

ORC araştırma şirketi Büyükşehir'lere yönelik 'Seçmen Tercihleri Ekim 2016' araştırmasının sonuçlarını yayınladı.


Araştırma, 10 - 16 Ekim tarihleri arasında 30 Büyükşehir'de toplam 21 Bin 980 kişi ile "CATI - Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi" ve yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirildi.

 

Sakarya'daki seçmenin katıldığı araştırmada dikkat çeken sonuçlar çıktı.

 

30 Büyükşehir'in toplamında 'Başkanlık sistemine geçiş ile ilgili referandum yapılacak olsa, tercihiniz ne yönde olur?' sorusuna Yüzde 55,9 evet, yüzde 36,2 hayır, yüzde 7,9 oranında kararsız cevabı verildi.

 

Sakarya'da ise Başkanlık sistemi referandumuna destek oranları şu şekilde oldu:

 

Evet yüzde 70,3, hayır yüzde 20,9, kararsız yüzde 8,8. Sakarya bu sonuçla başkanlık sistemine en büyük desteği veren 5. il oldu.

 

2014 yerel seçimlerinin ardından geçen 2,5 yıl değerlendirildiğinde Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı buluyor musunuz? sorusuna ise Sakarya'dan ankete katılanlar yüzde 56,5 oranında başarılı cevabını verdi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bu sonuçla 30 Büyükşehir arasında en başarılı 4. Başkan olarak listede yer aldı.

 

OHAL uygulamasını destekliyor musunuz?" sorusuna ise ülke genelinde yüzde 71 oranında destekliyorum cevabı verildi.

 

FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütlerine yöneilk operasyonlara ise yüzde 91,5 oranında destek çıktı.

21 Eki 2016 - 15:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.