Başkandan Konuralp Anadolu Lisesine Ziyaret

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan 2016 - 2017 yeni eğitim ve öğretim ziyaretleri kapsamında dün Akyazı Konuralp Anadolu lisesinde öğretmen ve öğrencilerle buluştu.

Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan’ın okul ziyaretine Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Kemal Aksakal da eşlik ederken  Okul Müdürü Hasan Can Başkan Akcan ve Başkan Yardımcısı Mustafa Aksakal’a rehberlik etti.

Başkan Akcan öğrenciler ve öğretmenlere okul bahçesinde konuşma yaparak her zaman olduğu gibi yine okumanın önemi ile sözlerine başladı. Peygamber efendimize verilen ilk emir “OKU” emrini öğrencilere anlatan başkan Akcan okulun faydalarından ve başarılı bir öğrenci olmak için öğrencilikte dikkat edilmesi gereken kurallardan bahsetti. Özellikle elektronik eşyaların daha az kullanılması gerektiğini ve ders çalışmayı engellediğini ifade eden başkan Akcan sabahları erken kalkmanın ve kahvaltı yapmanın faydalarından bahsetti. Dini görevleri ve sorumlulukları da öğrencilik döneminde asla ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Akcan Öğrencilere her gün en az bir sayfa Kuran okumalarını, Namazlarını kılmalarını önemle hatırlattı. Ülke tarihine kara bir leke olarak bulaşan ve kahraman Türk milletinin dur demesi ile geri püskürtülen 15 Temmuz darbe girişiminin mimarı Fetö Terör örgütünün okullarda ve eğitim camiasında nasıl yuvalanmak istediğinden, gençleri çocukları hangi vaatler ile kandırdığından bahsetti. Bu gibi insanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ve bu yönde, tarafta olan tanıdıkları varsa Emniyet güçlerine, Jandarmaya muhakkak ihbar etmelerinin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade etti.

Konuşma sonrasında tek tek sınıfları dolaşan başkan Akcan öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde konuşmalar yaparak öğrencilerin hal ve hatırlarını sordu. Yanında getirdiği küçük ikramları öğrencilere dağıtan Akcan ayrıca öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının artması amacıyla da öğrencilere Kitap hediye etti.

06 Eki 2016 - 12:06 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.