Basın Açıklaması

CİMŞİT: MESCİDİ AKSAYA SAHİP ÇIKALIM Akyazı başörtüsü platformu platformu bu gün Mazlum der Akyazı şubesinde basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Mazlum der Akyazı şube başkanı Burhan Cimşit İlk kıblemiz olan Kudüs Mescid-i aksaya sahip çıkalım. İsrail'in Siyonist ordusu, polisi ve vahşi yerleşimcileri Mescid-i aksaya yönelik baskın yapmak için günlerdir provakosyonlar yapmaktadır. Filistinli kardeşlerimize işkence yapmaya Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Filistinli kardeşlerimiz ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'yı korumak için işgalci canilere karşı canlarını siper olarak kullanmaktadırlar. Tüm dünyanın gözleri önünde emperyalistlerin çocukları Kudüs'te kan dökmeye devam ettiğini belirten Cimşit. Akyazı başörtüsüne özgürlük platformu olarak başta T.C. başbakanını Davos'ta yaptığı çıkışlarının arkasında durmaya ve biran önce İsrail konsolosluğunu ikaz etmeye davet ediyoruz. Tüm dünya Müslümanlarının Filistin'e, Kudüs'e ve mescidi aksaya ümmet adına sahip çıkmaya ve direnen Filistinli kardeşlerimize her türlü desteği vermeye çağırdı. Mazlum der Akyazı şube başkanı Burhan Cimşit Arap birliği ve İKO'nun derhal harekete geçerek gerekli kamuoyu oluşturmasını bütün Filistin'in güvenliğini sağlanması için cesaret göstermesini bekliyoruz. İşgalcilerle işbirliğinden çekinmeyen Abbas Filistin halkını temsil etmemektedir. Bu sebeple Hamas yetkililerinin dikkate alınmasının mecburi olduğu kanaatindeyiz. Ve diyoruz ki Abbas iktidarı Hamas'a bırakması gerekir dedi. Cimşit Esareti değil Direnişi tercih eden kardeşim,Özgür Kudüs için canını veren kardeşim,Şehadeti yaşamak için savaşan kardeşim,Müslümanları vebalden kurtaran kardeşim,Kudüs İstanbul'dur,Kudüs Akyazı'dır dedi Cimşit Filistin'deki Siyonist İsrail'in yaptığı katliamlara Akyazı başörtüsüne özgürlük platformu olarak her zaman karşı duracağız. Özgür Kudüs'te buluşmak üzere Allaha emanet olun diyerek sözlerine son verdi.