Basın Açıklaması

Sakatlar Derneği Akyazı Şube Başkanı Mehmet Şakir Kaplan bir basın açıklaması yaptı.

10-16 Mayıs Türkiye Sakatlar Haftası nedeniyle, Türkiye Sakatlar Derneği Akyazı Şube Başkanı Mehmet Şakir Kaplan Dernek binasında bir basın açıklaması yaptı. Kaplan yaptığı açıklamada; 10–16 Mayıs Türkiye Sakatlar Haftası münasebetiyle yurdun çeşitli yerlerinde kutlandığı gibi ilimizde ve ilçelerimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Ama asıl önemlisi sakatların sadece yılın belirli bir zamanında değilde her zaman anımsanması ve her zaman hatırlanması olduğu gibi sakat bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve onları hayata kazandırılması gerektiğini söyledi. Kaplan Türkiye'deki engelli nüfusuna da dikkat çekerek; günümüzde engellilik hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Devlet İstatistik Enstitüsünün verilerine göre bugün ülkemizde 8.5 milyon engelli olduğu buda yaklaşık olarak nüfusumuzun % 12.23 ne tekabül etmektedir. Her geçen gün engelli sorunları artmaktadır. Biz engelli sivil toplum kuruluşları olarak bu sorunların en aza indirilmesi için elimizden gelen çabayı sarf etmekteyiz. Bu vesile ile Yönetim Kurulu adına tüm engelli ve engelli ailelerimizin Sakatlar Haftasını kutlar, sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya dileğiyle. TSD Akyazı Şubesi Yön.Kur.