Başarısızlığın karşılığı onlarca aday adayı

2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçim çalışmaları Akyazı'da tüm hızıyla devam ediyor.

Yerel seçimlerde Akyazı'da aday adayı fırtınası esecek gibi görünüyor.

Seçim heyecanı Akyazı AK Parti'de bu kez çok farklı yaşanıyor.  

 

Bayram sonrası AK Parti'de yerel seçimler için titiz bir aday belirlemeye süreci başlayacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başladı.

 

Akyazı belediyesinin başarısızlığı ve başkan Hasan Akcan'ın halk nazarında sıfırı tüketmesi Akyazı Ak Partide aday adaylarının da çoğalmasına neden oldu.

 

Daha şimdiden onlarca aday adayı sahalara inerek kendini göstermeye başladı.

 

Bu yapılanmada Sakarya genelinde en başarısız olarak görünen Akyazı belediyesi ilçe halkı tarafından tepki verilirken Ak partililerce de başarısız bulunan ve her fırsatta değişmesi gerektiği ifade edilen belediye başkanı Hasan Akcan'ın aday gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Akcan'ın başarısızlığı ve değişmesine kesin gözüyle bakılınca ilçede birçok kişi Ak Parti'den belediye başkan aday adayı olmak için hazırlıklara başladılar.

 

  Ak Parti belediye başkan aday adayları bayramın 1. günü Camilerde bayram namazında ön saflarda yerini alırken cami çıkışında da cemaatle bayramlaşma yarışına girdiler.

 

Bayramın 2. günü protokol bayramlaşmasında aday adayları kendinden geçerek ön sıralarda yer kapma telaşına düştüler.

 

İşi o kadar uzattılar ki erken saatlerde bayramlaşma alanına gelerek protokolde neredeyse İlçe kaymakamlığı ve Belediye başkanlığına ayrılmış yerlere de gözlerini diktiler.

 

Bazıları protokolde yer bulurken bazıları da araya kaynak olmak için büyük mücadele verdi. Bu mücadeleler bayram sonrası hız kazanacak.

Akyazı'da yerel seçimlerin müzmin aday adayları tekrar eksiksiz olarak müracaat edeceği gibi 24 Haziran'da Akyazı'dan Milletvekili aday adayı olan isimlerde tam kadro olarak bu yarışın içerisine girecek gibi görünüyor.

 

Muhalefet partileride Ak Partideki yaşananları takip ediyor ve çıkacak adaya göre Aday çıkarmanın hesaplarını yapıyorlar.

 

Akyazı'da muhalefet partilerinde ön safta MHP var.

 

MHP başkan Akcan'ın aday olmasını dört gözle bekliyor. Akcan aday olursa Ak Partili tepkili seçmenlerin oyu boşa çıkacak.

 

Cumhur ittifakında Ak Parti ile yakınlaşan MHP bu kozu burada kullanmak istiyor.

 

Ak Parti seçmeni yerel seçimlerde Ak Parti'den öncelikle Hasan Akcan ve çıkacak olası istenmeyen adaya tepki gösterecek Ak Partili seçmenin 2. şık olarak MHP'ye oy verebileceğini düşünüyor.

 

Akcan aday olursa karşısına her kesimin kabul edebileceği özellikle Ak Parti seçmenine yakın bir isim üzerinde çalışma yapmayı düşünüyor.

26 Ağu 2018 - 13:18 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

AYHAN TONYALISÜMER KAP - AKYAZININ ADAYI HASAN AKCANDIR ,AKYAZI HALKIN GENELİ SAYIN AKCANI SEVMEKTEDİR.YAPTIĞI HİZMETLERİ BİLMEKTEDİR,HALK SİZE PİRİM VERMEYECEKTİR BİLESİNİZ.VE SİZ NEMALANMAK İÇİN BİR BEŞ SENE DAHA BEKLEYECEKSİNİZ.CAMİDE YAVŞAKLIK YAPANLAR ONLARMI ONLARIDA ALLAHA HAVALE EDİYORUZ.AVUÇLARINI YALARLAR.SİZ Mİ SİZDE KİNİNMİZDE BOĞULACXAKSINIZ.BAŞKAN ADAY ADAYLARININ CAMİDE ÖN SAFTA YER ALMAK İÇİN ÇABA SARFETMİŞLER ALLAH İÇİNMİ ADAYLIK İÇİNMİ NAMAZ KILDINIZ AKYAZYI SİZLERDE KİRLETCEĞİNİZ GİBİ BIRAKIN DİNİMİZİ KİRLETMEYİN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Ağustos 13:18