BAŞ ÖRTÜSÜNDE 259. BASIN ACIKLAMASI

Yüzde 99'u Müslüman bir milletiz. Bu yönüyle hepimiz kardeşiz

AKYAZI ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU 21.01.2012 BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 259. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ Yüzde 99'u Müslüman bir milletiz. Bu yönüyle hepimiz kardeşiz. Kardeşler kardeşin iyiliğini ister. Herkes de bu iyiliğe yardımcı olur. Bu kardeşliğin dışındaki saflarda yer almazlar. Şimdi bakara süresinin 8.ayetinden 16. ayetine KADAR Allah CC ne buyuruyor bakalım. İnsanların karakterlerini ve iç dünyasını tanıyalım sonra özgürlükler platformuna gelelim. ?8.ayet: insanlardan bazıları vardır ki; ?Allah?a ve son güne(ahret gününe) iman ettik? derler. Halbuki, mümin değildirler. 9.ayet: (bunlar, haşa) Allah?ı ve inananları aldatmaya çalışırlar, oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar. 10.ayet: (münafıkların) kalplerinde (manevi) bir hastalık vardır. Allah da (kuranı indirmekle) hastalıklarını artırmıştır. Yalancılık ettikleri için onlara elim bir azap vardır. 11.ayet: hem onlara ?yeryüzünde bozgunculuk etmeyin, yozlaşmaya yol açmayın!? denildiği zaman ? biz ancak düzeltmeye, iyileştirmeye çalışıyoruz? derler. 12.ayet: iyi bilin ki, gerçekte onlar ortalığı bozan ve yazlaştıranların ta kendileridir.13.ayet: yine onlara: ?insanların iman ettiği gibi iman edin!? denildiği zaman; bizim de, o budalaların (dar kafalıların) iman etmeleri gibi iman etmemiz mi gerekir! Derler. Doğrusu asıl budala kendileridir, lakin bilmezler. Bu ayet mealleri bu anlamda devam ediyor. 18. ayette bir neticeye ulaşılıyor. 18.ayet: (onlar) sağırdırlar (hakkı duymazlar, dilsizdirler, hakkı söylemezler, kördürler hakikati görmezler, bu sebeple) artık bunlar (doğru) yola dönemezler. Ey! Bu Necip milletin %99'u Müslüman kardeşlerim? iç dünyamızı bir daha kuran süzgecinden geçirelim yerimiz neresidir? Özgürlükler platformu mu yoksa başka bir yer mi? Şehit kanlarıyla yoğrulmuş aziz vatanımızda inanç özgürlükleri aynı dine, aynı dile, tarihe ve örf adetlere sahip olanlardan istiyoruz. Bu ne terslik, bu ne zıtlık! Şaşırıyoruz acaba Fransa?da, Moskova?da Özbekistan?da mıyız? 16 Ocak 2011 tarihinde gazeteci makalesinde Amerika askerleri öldürdükleri Afganlı Müslümanların cesetlerine idrar ettikleri? Türk askerlerinin başına çuval geçirmesi, Müslüman ölüsüne domuz derisine sarması, yüzünü kıbleye değil ters tarafa çevirip gömmesi? demokrasinin esiridir. 3 bin öğrencinin eğitim gördüğü Ankara üniversitesi gölbaşı kampusunda namaz kılmak isteyen öğrencilerin engellendiği basına yansıdı. İnanç özgülüğüne engel olan namaza yasak getiren öğretim üyelerini kınıyoruz. YÖK bu yasakçı öğretim üyeleri hakkında gerekli işlemi yapmalıdır. Öte yandan Eyüp imam hatip lisesinde Amine Semra bayram isimli öğrenci başörtüsüyle girdiği derslerinde milli güvenlikçi asker tarafından her hafta disipline sevk ediliyor. Elazığ imam hatip lisesinde albay Sezai KAÇAR ve albay hakan ALGAN başörtülü 17 öğrencinin karnelerini sıfırla cezalandırdılar. Öğrencilerin eğitim haklarına başörtülü oldukları gerekçesiyle engelleyen ve hak ettikleri notları eksiye düşüren TSK mensuplarını telin ediyoruz. Artık asker garnizonda kendi öz görevleriyle iştigal etmelidir. Tekrarlıyoruz iktidar ve MEB bakanlığı bu konuyu behamal çözüme kavuşturmalıdır. 259 haftadır bu ve benzeri haksız uygulamaların yasakların zulümlerin tekrar edilmemesi için açıklamalarda bulunuyoruz. İnanç özgürlüğüne tahammül edemeyenlere soruyoruz? Eğer Müslüman'ım diyorsanız NEDEN insanların namazıyla, başörtüsüyle, kıyafetiyle uğraşıyorsunuz?