Bakan Yıldız'dan doğalgaza zam sinyali

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Aralık ayına kadar doğalgaza zam var mı?" şeklindeki soruya Yıldız, "Şu ana kadar çok direndik. Maliyetlerle ilgili ciddi sıkıntılarımız oluştu. Bütün bunların hesaplarını inceden inceye elden geçireceğiz. O

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Aralık ayına kadar doğalgaza zam var mı?" şeklindeki soruya Yıldız, "Biz bunu ayın 30'una kadar değerlendiriyoruz. Parite 1.92'ydi. Şimdi 2.24. Biz dolarla alıp TL ile satan bir ülkeyiz. Şu ana kadar çok direndik. Maliyetlerle ilgili ciddi sıkıntılarımız oluştu. Bütün bunların hesaplarını inceden inceye elden geçireceğiz. Ondan sonra kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

"5 BİN KİŞİYİ, GÜNEY GAZ KORİDORU HATTI ÜZERİNDE İSTİHDAM ETTİRECEĞİZ"

Güney Gaz koridorunun Türkiye sağlayacağı avantajları değerlendirmesi istenen Yıldız, "Türkiye, 6 ayrı ülkeden doğalgazı, 13 ayrı ülkeden de petrolü tedarik ediyor. Büyüyen bir ülke. Bu proje, Türkiye'nin doğalgazdaki arz güvenliğini arttıracak. 2018 sonunda yeni bir kaynak olarak gelebilecek bir şey. Aralık ve ocak aylarında doğalgaz alakalı zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü Türkiye büyüyor. 5 bin kişiyi, Güney Gaz koridoru hattı üzerinde istihdam ettireceğiz" diye konuştu.

"Doğalgaz konusunda kış aylarında arz güvenliğinde bir sıkıntı öngörüyor musunuz? Doğalgaz konusunda Rusya, Ukrayna arasındaki gerilimin Türkiye'ye bir yansıması olur mu? Nükleer Santral yavaş mı ilerliyor?" şeklindeki sorulara Yıldız, "Şu anda bizim öngördüğümüz bir sıkıntı yok. Eğer Rusya'nın Ukrayna'dan kaynaklanan bir krizi olursa Türkiye bundan etkilenir. Çünkü Ukrayna'dan gelen boru hattı üzerinden Türkiye doğalgazın bir kısmını alıyor. Oturup suyun başında ağlayamayız. Suyumuz yok elektrik üretemiyoruz diyemeyiz. Dikkatle takip ediyoruz. Önümüzdeki hafta Rusya'ya gideceğiz görüşmelerimiz olacak. Başka ülkelerin kendi aralarındaki olası krizlerinden Türkiye'nin etkilenmemesini sağlamakla alakalı görüşmelerimiz de olacak. Bizim için son derece önemli" diye yanıt verdi.

"FUKUŞİMA BİZİM HIZIMIZI ETKİLEMİŞTİR"

Nükleer santrallere ilişkin Yıldız, "Nükleer güç santrallerini inşallah devreye alıyoruz. Fukuşima bizim hızımızı etkilemiştir. Bir buçuk yıllık bir gecikme yaşanmıştır. Güvenlik önlemleri tekrar ele alınmıştır. Şu ana kadar Rusya 700 milyon dolar para harcadı. Türkiye'deki nükleer güç santrali ile alakalı. 2 milyar dolara yakın da sermaye getirdi" diye konuştu.

25 Eyl 2014 - 09:58 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Gültekin - yahu dünyanın zammını yaptınız halen gözünüz doymadı be.Çiftçiyi içsiyi esnayı memuru köle gibi sömürdün üz hakkını vermediniz halen zutanmadan zamdan bahseder durursunuz.nillet 10 yıldan beri inim inim inliyor ağalar hey yukarıdakiler size söylüyorum.milletin cebinde para bırakmadınız ülkenin tüm değerlerini sarttınız ginede gözünüz doyhmaz bde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 09:58