Ayının kovaladığı adam korkulu anları böyle anlattı!

Pamukova Akçakaya Mahallesinde zeytin bahçesine ilaç atmaya giden Özdoğan Kan yanında yavrusu olan boz ayı tarafından kovalandığı anları ve yaşadığı korkuyu böyle anlattı

Pamukova Mekece Mahallesinde oturan Özdoğan Kan, Akçakaya Mahallesinde bulunan Zeytin bahçesine tarım ilacı atmak için giderken yolda durup ihtiyaç gidermek istediği esnada boz bir ayı tarafından metrelerce kovalandığını, boz ayıdan ayının yavrusu sayesinde kurtulduğunu söyledi.

 

"Hoşt, hoşt diyerek kovalamak istedim üstüme doğru gelmeye başladı.. "

Özdoğan Kan Akçakaya Mahallesinde bulunan zeytin bahçesine ilaç atmak için traktörü ile yola çıktığını zeytin bahçesine yakın bir yerde durarak, yol kenarındaki çeşmede n su içtikten sonra ihtiyaç gidermek için ormanlık alana doğru indiğinde karşısına yavrusu ile boz bir ayının çıktığını söyledi. Özdoğan Kan boz ayı ve yavrusunu bir anda karşısında görünce şok geçirdiğini ifade ederek " Ne yapacağımı şaşırdım.

 

Hoşt, hoşt diyerek kovalamak istedim üstüme doğru gelmeye başladı. Traktöre doğru koşsam beni yakalayacak diye düşünüp ormana doğru bağırarak koşmaya başladım. Ben bağırarak koşarken o da arkamdan geliyordu. Bazen koşmayı bırakıp arkada kalan yavrusunun yanına gidiyor sonra tekrar bana doğru koşuyordu. Allahım ben öldüm diye düşündüm. Yaklaşık ormanın içinden 800-1000 metre aşağıya doğru koştum. Yavrusu ayıya yetişemeyince en son yavrusunun yanına gidip benim peşimi bıraktı. Bende hemen amcamı aradım " Amca çabuk beni almaya gel ben aşağıda yoldayım beni ayı kovaladı "dedim. Amcam otomobille gelip beni aldı.

 

"O anı yaşa bakalım vurabiliyor musun?"

Özdoğan Kan, ayının kendisi kovalamasından çok korktuğunu, arkadaşlarının kendisine biz olsaydık vururduk dediklerini ifade ederek " Sen gel de o anı yaşa mümkün değil kolayda değil. Hala korkuyorum ayaklarım titriyor " dedi

 

" Bu korkuyla 40 gün sonra ölürsün dediler doktora gittim.."

Yakınlarının "Bu korkuyla sen 40 gün sonra ölürsün "dediklerini ifade eden Özdoğan Kan, doktora gittiğini söyleyerek " Doktor bana yaran beren varsa tedavi ederiz ama korkuya yapacak hiçbir şeyimiz yok dediler " dedi.

 

İsmail Çetintaş

 

10 May 2017 - 17:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.