Atatürk’te Başarıya Ödül Töreni

Akyazı Atatürk ilk ve Ortaokulunda 2016-2017 öğretim yılının başarılı öğrencileri için ödül töreni düzenlendi.

78f6bc7d7ddeab257fc40f0aaa184145.jpg
007310e29046151bdbab7c9e2c527377.jpg
+22
Haber albümü için resme tıklayın

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Türk Eğitim Vakfı ve Zahide Zehra Garing Vakfı yetkililerinin de bulunduğu ödül töreni saygı duruşu ve İstiklal Maşının söylenmesi ile başladı.

Ana anasınıfı öğrencilerinin müzikli gösterisinin ardından  Kaymakam Ömer Kalalı ve  Belediye Başkanı Hasan Akcan yaptıkları  kısa konuşmalarda Türk Eğitim Vakfı ve Zahide Zehra Garing Vakfının  Atatürk İlk ve Ortaokuluna verdikleri eğitim desteği nedeniyle  Vakıf temsilcilerine teşekkür ettiler.

Belediye Başkanının konuşmasını müteakip Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Zahide Zehra Garing Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş  söz aldı. Tekbaş konuşmasında şunları söyledi.

“ Sevgili öğretmenleri sevgili veliler ve sevgili öğrenciler. 2016-2017 öğretim yılı mezuniyet töreninde aranızda bulunmaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu okul çok başarılı bir işbirliğinin ürünüdür. Bir tarafta Türk Eğitim Vakfı, bir tarafta kendini tamamen Eğitime adamış  Zahide Zehra Garing Vakfı, diğer tarata da Milli Eğitim Bakanlığı. Bu okul bu üç kurumun işbirliği ile ortaya çıktı.Türk Eğitim Vakfı 50 yıldan beri Türk Gençlerine okuma imkanı ve fırsat eşitliği sağlamaktadır. Bu güne kadar yurt içinde 200 bini aşkın öğrenciye burs vermiştir. Yurt dışında da 2000 öğrenciye yüksek Lisans ve  doktora yapma fırsatı vermiştir. Dedi.

Zahide Zehra Garing Vakfı hakkında da bilgi veren Prof. Tekbaş Bir Danimarkalı ile evli olan bu Türk Kızı çocuklarını trafik kazasında kaybedince kendi adıyla anılan bu vakfı kurmuş ve kendini tamamen eğitime adamıştır. Biz Türk Eğitim Vakfı olarak onlar adına Türkiye’nin çeşitli yerlerinde okullar yaptırıyoruz. Atatürk Okulu da bunlardan biri dedi. Biz bu okullara her türlü araç gereç desteği vererek eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesine katkı sağlıyoruz.  Ayrıca her yıl 20 civarında başarılı öğrenciyi Eğitim Bilgi ve görgülerini artırmak için  öğretmenleri ile birlikte  Danimarka’ya gönderiyoruz.  Bu gün size bir de müjdeli bir  haberim var. Bu yıldan itibaren Garing Vakfı Atatürk Okulundan mezun olan 3 öğrenciyi bütün eğitimleri boyunca başarılı olmak kaydı ile  eğitimleri boyunca destek vererek burs verecektir. Hatta üniversite sonrası doktora ve mastır yapmak isterlerse  Vakfımız desteğini sürdürecektir. Aradığımız kriter ihtiyaç sahibi olmak ve başarılı olmak. Dedi.

Program Sıla Yıldız, Rümeysa Kaleli ve Yeliz Sağlam Müzik Öğretmeni SEDAT  Karaçay’ın sazı eşliğinde birer türkü okudular.

Son sınıf öğrencilerinin 8 le çıldırıyor adlı oyunlarından sonra da Bu Yıl Danimarka’ya gidecek olan  7. Sınıf öğrencileri Abdülsamet Kır, Rabia Sayılı, Yağız Yılmaz Uysal, Ülkü  Senay Düzcan, Enes Yavuz Yılmaz, Duygu Düzenli, Emine Yaren Yazıcı ve Yasin Karagöz adlı öğrenciler  tanıtılarak  başarı belgeleri verildi.

Sınıflarında dereceye giren öğrenciler  Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye  Başkanı Hasan Akcan ve Vakıf yöneticilerinin elinden başarı belgelerini aldılar.

Programın sonunda da Vakıf yöneticilerine birer teşekkür plaketi verildi.

Sınıflarında ilk üç dereceyi paylaşan öğrenciler Şunlar:

4. Sınıflar : 1.Sudenaz Yalçın 2. Uğur Akkoç  3. Mert Ali Temizalay

5.Sınıflar: 1. Ahsen Sayılı 2.Ebubekir Gümüş 3. Emircan Boğaz.

6.Sınıflar: 1. Mehmet Emin Düzcan 2.Eslemsu Boğaz 3. Ahmet Kaan Boztepe

7. Sınıflar : 1.Fatma Betül Önal 2. Melisa Tan 3.Yasemin Sayılı

8. Sınıflar : 1.Enes Keskin  2.Helin İnan 3. Tufan Çelik.

Hacı İbrahim Aydın

09 Haz 2017 - 16:20 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.