As Akyazıspor’da Radikal Kararlar

Sakarya Amatörün önemli takımlarından biri olan ve Akyazı’yı ve Sakarya’yı 3.lig ve Bal liginde yıllarca temsil etmiş As Akyazıspor’da geçtiğimiz günlerde yapılan olağan kongre sonrası iş başına gelen yeni Yönetim geleceğe yönelik olarak bazı radikal kara

2a06619c2c5d6887343a813c5406f3d4.jpg
7da056981953fd14d1f881bed9fff185.jpg
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Beyaz bir sayfa açtık

As Akyazıspor’un çiçeği burnunda yeni Yönetimi alt yapıya ve geleceğe yönelik aldığı radikal kararları düzenlediği bir toplantıyla basınla paylaştı. Akyazı Amatör Evi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan As Akyazıspor başkanı Ahmet Durmuş, Akyazı’nın en köklü takımı konumunda olan As Akyazıspor’da bizim yönetim geçmişe bir sünger çekti ve gelecek için beyaz bir sayfa açtı. As Akyazı İlçemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan tüm takımların ağabeyi konumundadır. Biz ağabeylik görevimizi yapacağız ki, diğer takımlarda kardeşlik görevlerini yapsınlar. Bunun bilincindeyiz ve çalışmalarımızı da bu bilinç üzerine yapıyoruz dedi.

Bütün takımlara destek olacağız

As Akyazıspor yönetimi olarak bizim tek amacımız var o da, gençlerimize spor yaptırmak. Spor yaptırmak suretiyle de o gençlerimizi sokaklardan, kötü alışkanlık edinmelerinden arındırmaktır. Bunu başarabilmemiz için de Akyazı’mızın tüm katmanlarının bir araya gelmesi gerekiyor. Ben de başkan seçildikten sonra Akyazı’nın kaderini elinde tutan herkesle birebir görüştüm, projelerimizi anlattım ve kendilerinden destek talebinde bulundum. Görüştüğüm üst düzey yöneticilerin tamamı bize destek olacaklarını söylediler. Bende kendilerine teşekkür ederek yanlarından ayrıldım. Şimdi sıra o projeleri hayata geçirmeye geldi diyen As Akyazıspor başkanı Ahmet Durmuş, bir ağabey olarak oluşturduğumuz bütçemizin yüzde 25 oranındaki miktarını bizimle birlikte yol almaya evet diyen takımlara aktarıp onları ekonomik bakımdan rahatlatacağız. Bunun yanında her türlü manevi destek bizden onlara gidecek. Onlarda ağabeylik görevini yapan As Akyazıspor’a kardeşlik görevlerini yapacak ve böylece geleceğimizi teslim edeceğimiz gençlerimizi ve çocuklarımızı sokaklardan alıp sahalara yönlendirecek ve içlerinden yıldız adaylarını bulup Türk sporuna kazandıracağız. Bunu el birliğiyle yapacağız dedi.

Hedeflerimiz büyük

Önce güçlü bir alt yapı oluşturuyoruz. Bunun bilinmesini istiyorum.  Alt yapının başına da bu işi ç ok iyi bilen Yönetim Kurulu üyelerimizden Rahmi Aktürk’ü getirdik. Alt yapıyı teslim ettiğimiz Rahmi kardeşimde ilk iş olarak yıllarını alt yapılarına vermiş olan Valdona İrfan ile Ozan Pirinci görevlendirdi onlarda hiç zaman geçirmeden kollarını sıvayarak çalışmalara başladılar diyen Başkan Durmuş, As Akyazı olarak bizim ilk hedefimiz centilmen bir takım olmaktır. Rakiplerimiz Akyazı’ya gelirken korkarak değil sevinerek gelecek bir ortamı oluşturacağız. Centilmenlik dışına çıkan ister yönetici, ister antrenör, ister futbolcu olsun bizim camianın içinde kesinlikle yeri olmayacaktır. Asla onlara izin vermeyeceğiz. Bunları tesis ettikten sonra ilk hedefimiz oluşturacağız güçlü bir takımla bu yılın sonunda BAL Ligine yükselmek daha sonra da geçmişte yıllarca mücadele ettiğimiz3.Lige çıkmak ve Sakaryaspor’umuza katkı sağlamaktır. Bu hedeflere ulaşabilmek için yukarıda da ifade ettiğim gibi birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor ve ben bir kez daha İlçemizdeki tüm amatör takımları ve yönetici konumunda olan tüm katmanları, sporu sevenleri, gençleri sokaklardan kurtaralım diyenleri bizimle birlikte olmaya davet ediyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Alt yapı konusu

Alt yapı sorumluluğuna getirilen Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Aktürk de konuşmasında şunları söyledi “ Görevi üstlenir üstlenmez Alt yapı birlik sistemi adı altında bir proje yaptık. Bu projede alt yapıya önem veren bütün Akyazı takımları dahil edilecek. Alt yapıyı iki kategori üzerinde değerlendirdik. İlki U9 U14 yaş grubu arası eğitim ve gelişim kategorisi, ikincisi ise U 15 U19 yaş gurubu arası yarışmacı kategorisi. As Akyazı olarak 1.kategoride yer almayacağız ancak bu kategoride yer alan bütün takımlarla destek verecek ve onlarla birlikte hareket edeceğiz. Bu sisteme dahil olan takımlar ellerindeki potansiyeli olan sporcuları yarışmacı kategorisinde değerlendirip Türk sporuna kazandıracağız. Bu tür sporcuya sahip olan takımlar değerlendirme konusunda hür iradelerini kullanacaklardır”

Geliştirilen ve uygulamaya konulmaya hazırlanan sistemin temel özellikleri konularında da bilgi veren Rahmi Aktürk açıklamasına şöyle dev am etti”  Sistem, Adil ve Paylaşımcı, katılmak isteyen bütün kulüplere açık, ön yargısız ve başarının ödüllendirildiği, devamlılık ve kuralları olan, ortak akıl ve katılımcı, hem sporcunun, hem eğiten antrenörlerin dönemsel olarak dönemsel olarak eğitim aldıkları,. Ortak çalışma ve ortak kullanım imkanı sağlayan bir sistem olacaktır”

Rahmi Aktürk sistemin uzun ve orta vadede belirli sorunları ortadan kaldırdığını, gerçek amacının sporcu yetiştirmek isteyenlerin önünü açtığını, sistemin yürümemesi halinde kimsenin bir kaybının olmayacağını, sistemin dolaylı olarak sporcu havuzu oluşturduğunu, en iyi olanları ön plana çıkaran bir mekanizma olduğunu, sistem nedeniyle içinde olan çürükleri bünyesinde barındırmayıp ayıkladığını, sistemin ortak hedef ve ortak umut oluşturduğunu belirterek açıklamasını tamamladı.

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Hasan Akcan’da bütün kulüpleri aynı mesafede olduklarını belirtti ve dün olduğu gibi, bugünde yarında kulüplere Belediye olarak her türlü maddi ve manevi destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi ve oluşturulmaya ç alışılan sistemin hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı. As Akyazı spor Yönetimi tarafından düzenlenen toplantı sorulan sorular ve o sorulara verilen cevaplarla son buldu.

Davut Kaya

23 Haz 2018 - 14:59 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.