APEK'TEN FAİZ İNDİRİMİ UYARISI

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi gecikmiş alacaklarına uyguladığı faizde bir puanlık indirim yaptı.

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi gecikmiş alacaklarına uyguladığı faizde bir puanlık indirim yaptı. Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK), gecikmiş alacaklarına uyguladığı % 2,5 olan vade farkını, 31.12.2010 tarihine kadar ödeyen ortaklarına % 1,5' a çekti. Mağdur olmayalım APEK Müdürü Kamil Özmen, 2007 yılında ülke genelinde yaşanan kuraklığın tarım sektöründe büyük sıkıntı yaşattığını belirterek, "Yaşanan olumsuzluklar, çiftçimizin borçlarını ödeme noktasında sıkıntıya soktu. APEK olarak bizler ortaklarımızın borçlarını ödemesi noktasında son 2 yıldır çeşitli olanaklar sağlamaya çalıştık. Ortaklarımızı korumak ve onlara daha iyi hizmet sunabilmek adına yönetim kurulumuzun gayretleri sonucu üst kuruluşumuz olan PANKOBİRLİK'in onayı ile Ağustos ayında başlattığımız geçmiş alacaklarımızda uyguladığımız % 2,5 olan vade farkı oranını, 31.12.2010 tarihine kadar % 1,5'a çektik. Önümüzdeki 10 günü ortaklarımızın iyi değerlendirmelerini ve mağdur olmamalarını umuyoruz" dedi. 5 ay vade 5 ilde 19 satış mağazasında, 23 ziraat mühendisi ve toplamda 58 personeli ile 60 bin ortağına en iyi hizmeti vermeye çalışan APEK'in 5 ay vadeli satışlara başladığını da söyleyen Kooperatif Müdürü Kamil Özmen, "Kooperatifimiz, çiftçilerimizin ihtiyacı olan gübre, yem, tohum, ilaç, motorin, zirai alet ekipman, sulama vb. malzemeleri en uygun fiyatlarla satışa sunmaktadır. Zaman zaman yaptığımız çeşitli kampanyalar ile de çiftçimize en iyi hizmeti sunaya çalışan kooperatifimiz, yeni başlattığımız motorin, yem, ilaç, lastik, fidan ve zirai alet satışlarında 5 ay vade farksız, kredi kartına peşin satış kampanyası ile çiftçilerimizin hizmetindeyiz" dedi.

20 Ara 2010 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.