Anneye her ay 885 lira maaş...

Gazeteci Funda Arslan, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ile anneler için başlatılan yeni maaş uygulamasıyla ilgili ropörtaj yaptı..

Annelerin yarı zamanlı çalışması halinde devlet katkısı her ay 885 TL olacak

Kadınların çalışmasına ülkemizde uzun süre önce karşı çıkılmaktaydı..

 

Sanayi'nin gelişmesi, kadınların eğitim düzeylerinin artması, ekonomik nedenler kadının istihdam da yer almasını zorunlu kıldığı gibi toplum tarafından kadınların çalışmasına daha hoşgörülü bakılmasına da yol açtı.

 

Bunun yanında, devlet yasal düzenlemelerle kadınların çalışmasını kolaylaştırmaya ve istihdamlarını da desteklemeye çalışmakta.

 

Gerçekten çalışan anne olmak kolay değil...

 

Bir yanda anne olmak, bir yandan çalışmanın getirdiği sorumluluklar Çoğu zaman bu sorumlulukların altında ezlmekte olan anneler ne yapacağını şaşırmakta.

 

Çalışan annelerin zihinlerini oyalayan önemli bir kaç soru vardır:

 

"Çocuklarımla acaba yeteri kadar ilgileniyor muyum ? "

 

"Acaba çalışmasam daha mı iyi olur?"

 

"Hem çalışıp hem de çocuklarımla nasıl ilgilenirim?"

 

Tüm annelerin bu yöndeki ortak sorunlarına çözüm olmak üzere 2016 yılı içerisinde yapılan yasal düzenleme ile çalışan annelere yarı zamanlı çalışması karşılığında tam ücret alma fırsatı getirildi.

 

Yürürlüğe giren yasanın ayrıntılarını öğrenmek ve sizleri bilgilendirmek için Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin KAYA ile sohbet ettik.

 

Doğum yapan annenin kaç çeşit izin hakkı var?

 

- Doğum öncesi 8 ve doğum sonrası 8 olmak üzere toplam 16 haftalık Analık İzni,

 

- Kadın işçinin isteği üzerine doğum izni sonrası 6 ay' a kadar Ücretsiz İzin,

 

- Yine kadın işçinin isteği üzerine, 60, 120 ve 180 gün sürelerle Yarım Zamanlı Çalışma,

 

- Ayrıca, kadın işçinin talebi ve işverenin talebi uygun görmesi halinde de Kısmi Süreli Çalışma

 

Yarım Zamanlı Çalışma nedir?

 

Yarım Zamanlı Çalışma, haftalık çalışma süresinin yani en fazla 45 saatin yarısı olan 22,5 saat çalışmayı ifade etmektedir.

 

Doğum sonrası analık hali izni bitiminden itibaren, kadın işçilere istekleri halinde, birinci doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün süreyle, İŞKUR tarafından yarım çalışma ödeneği verilmektedir.

 

Çoğul doğum halinde bu sürelere 30' ar gün eklenmekte ve çocuğun engelli doğması halinde ise bu süre 360 gün olarak kullanılabilmektedir.

 

Yarım Çalışma Ödeneği alabilmek için hangi şartları taşımak gerekmektedir?

 

Şartlar şöyle; doğan çocuğun hayatta olması, yarım gün çalışmaya başlanılmış olması, haftalık çalışma süresinin yarısı kadar fiilen çalışmış olması ve doğum veya evlat edinme tarihinden önceki son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi yatırılmış olması gerekmektedir.

 

Ayrıca, doğum ve evlat edinme sonrası analık hali izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içinde İŞKUR birimine Yarım Gün Çalışma Belgesi ile başvurulmalıdır.

 

İşten ayrılan çalışanın durumu ne olur?

 

"Yarım çalışma ödeneği alırken çalıştığı işyerinden ayrılan işçinin ödeneği işten ayrılış tarihi itibari ile durdurulur.

 

Şayet tekrar başka bir işletmede işe başlarsa, başta hak ettiği süreden kalan süre için yarım çalışma yaparak ödenek almaya devam edebilir."

 

Yarım zamanlı çalışma, çalışan anneye nasıl bir avantaj sağlayacak?

 

Çocuk sahibi çalışan anne için yarım zamanlı çalışma sistemiyle hem ailesi ve çocuklarıyla daha fazla vakit geçirecek çocuklarını yarım gün de olsa başkalarına emanet etmemiş olacak.

 

Anne çocuğun eğitimiyle ilgilenirken, çocukla daha kaliteli zaman geçirebilecek aynı zamanda da işinden kopmadan aile bütçesine katkıda bulunmaya devam edecektir.

 

Bunun yanında, doğum yapan çalışan anneler İŞKUR'a müracaat etmeleri halinde yarım gün çalışarak tam gün maaşı alacaktır. Ayrıca, yarım çalışma süresince prime esas kazanç alt sınırı üzerinden %32,5 oranındaki sigorta primleri işçi ve işveren payları da İŞKUR tarafından ödenmekte olup, böylece herhangi bir SGK prim gün kaybı da oluşmamaktadır.

 

Sakarya da vatandaş yeterince bilinçli mi, başvurular ne düzeyde ?

 

Yasa yürürlüğe girdiği Mayıs-2016 tarihinden sonra 2016 yılı içerisinde de toplam 102 çalışan anneye yarım çalışması karşılığında toplam 79.545.-TL ödeme yapılmıştır.

 

Özellikle çalışan ve doğum yapan annelerin yasal hakları konusunda bilgilendirilmesi iş ve aile yaşamlarının uyumuna katkı sağlayacaktır.

 

Yarım Çalışma Ödeneği ne kadar ve herhangi bir kesintiye tabi midir?

 

Yarım Çalışma Ödeneği brüt asgari ücretin yarısı kadardır.

 

Bu tutar, 2016 yılı için 823.-TL iken 2017 yılı için ise 888.-TL'dir. Yarım Çalışma Ödeneği, Damga Vergisi hariç herhangi bir kesintiye tabi değildir. Bu nedenle, % o, 7,59 oranındaki Damga Vergisi kesintisi sonrası Yarım Çalışma Ödeneği 2016 yılı için net 817.-TL ve 2017 yılı için de 882.-TL olmaktadır.

 

Örnekleme yaparsak nasıl bir tablo oluşur?

 

Yarı zamanlı çalışan bir işçi annenin maaş hesabı

 

Normal maaşı: 2.500 lira

 

Yarı zamanlı maaşı: 1.250 lira

 

Devletin ödeyeceği ücret: 882 lira

 

Yarı zamanlı çalışan bir işçi annenin maaş hesabı (asgari ücret-2016)

 

Normal maaşı (1 çocuk): 1.344 lira )

 

Yarı zamanlı maaşı: 694 lira

 

Devletin ödeyeceği ücret: 817 lira olacaktır.

 

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin KAYA "İlimizin, üretim, ihracat ve gelir seviyesinin artırılmasında, kadınların işgücüne katılım oranının ve istihdamının her geçen gün attığını memnuniyetle görmekteyiz. Siz değerli basınımızıa teşekkür ederiz sizlerin desteği ile müracaatlar her geçen daha fazla olacaktır" dedi.

01 Şub 2017 - 12:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.