Amerika’da yaşayan Akyazılı Ressam’dan Eğitime anlamlı katkı

ABD’nin Seattle şehrinde yaşayan Akyazılı Ressam Serpin Hikmet İngeç öncülüğünde başlatılan ve geliri Türkiye’deki başarılı ve ihtiyaçlı Üniversite öğrencilerine bağışlanacak olan Resim sergisi Seattle’de açıldı.

ABD’nin Seattle şehrinde yaşayan Türk sanatçılar Türkiye’de ekonomik yetersizlik içindeki başarılı üniversite öğrencilerine burs desteği gönderebilmek amacı ile birbirinden değerli eserlerinin gelirlerini Türk gönüllülerce yönetilen Bridge to Türkiye Fund’a bağışladılar.

Geçtiğimiz hafta sonu Seattle’ın ev sahipliğini yaptığı Turkfest festivalinde bir ilk gerçekleştirilerek 10 sanatçının eserlerinden oluşan bir karma sergi sanatçılar ve sanatseverleri bir araya getirdi.

44 adet eserin sergilendiği müzayededen elde edilen tüm gelir Bridge to Türkiye Fund aracılığıyla Türkiye’deki gençlerimize burs olarak gönderiliyor.

Yaklaşık 13 yıldır Amerika’nın birçok eyaletinde faaliyet gösteren Bridge to Türkiye Fund, eğitimin değiştirici gücüne inanan gönüldaşların özverili çalışmaları ve katkıları ile kurulduğu günden bu yana ülkemizdeki 1175 öğrenciye burs sağlayarak hayatlarında fark yaratmış, onları aydınlık bir geleceğe hazırlamak için destek olmuştur. Bu sene 350 öğrenciye daha burs fonu sağlamaktadır.

Bohem havası ve yağmurlarıyla bilinen sanatın ve teknolojinin şehri Seattle’da, sanata küçük yaştan beri ilgi duyan Bridge to Türkiye Fund gönüllüsü Tuğba Öztürk Arslan böylesine çok yönlü fayda sağlayan bir sergiye TACAWA ve Bridge to Türkiye Fund’ın el ele organize ettiği Art@Turkfest’te Burcu Kınay Birka ile ev sahipliği yapmanın onurunu ve sevincini yaşıyor. Özellikle kız çocuklarının okullaştırma oranının artırılması ve eğitimde fırsat eşitliğinin önemini vurgulayan Tuğba bu fikrin doğuşunu şöyle anlatıyor “İlk olarak sevgili arkadaşım ressam Serpil Hikmet İngeç Turkfest’te yapılacak sergiye eserlerimi bağışlamak ve gelirini burs olarak ülkemize göndermek istiyorum diyerek bu fikre öncülük yaptı. Turkfest’16 ve ekibinden de tam destek aldık (tüm ekibe ayrıca teşekkür ederiz). Sonrasında Bridge to Türkiye Fund’I ve yapılan faydayı anlattığımızda, tüm ressam dostlarımız da bu fikri benimsedi ve bir de baktık muazzam bir sanat eseri koleksiyonu oluşmuş müzayede için! Serginin olacağı hafta sonu Seattle’da son 50 yıllın en şiddetli fırtınası olacağı söylentileri dolaşıyordu haber kanallarında, insanlar evlerinden çıkmaya korkuyordu. Buna rağmen sergiye ilgi, Türk Amerikan dostlarımızın katılımı yüzleri güldürdü. 2 gün boyunca birçok sanatseverimizi ağırladık. Son derece olumlu geri dönüşler aldık. En sevindirici yani ise sergiden elde edilen gelir ile 8 öğrenciye tüm yıl boyunca burs sağlıyoruz!”

Karma sergide yağlı boya, sulu boya tekniklerinde resimler, quilt’ler, soyut çizimler, ebru çalışmaları ve fotoğraflar yer almaktaydı. Sergiye birbirinden güzel eserlerini bağışlayan, katılan sanatçı dostlarımız Serpil Hikmet İngeç, Seda Terek, Art Terek, Burcu Kınay Birka, Zeynep Banu Alev, Gamze Seçkin, Sevgi Baran, Gülter Mut, Gamze Sezgin ve Aybike Taner’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Soyut çizimleri büyük ilgi gören Seattle’da doğup büyüyen ilk Türk jenerasyonu üyesi, 19 yasındaki Art Terek eğitim konusundaki görüşlerini şöyle ifade etti: “Nerede ve kim olursa olsun eşit şartlarda eğitim alması gerektiğine inanıyorum, Bridge to Türkiye Fund ile böyle bir proje yürütüleceğini duyduğumda ben de bir şey yapabilirim diye düşünüp hemen harekete geçtim. Ülkemizde eğitime katkıda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.”

21 Eki 2016 - 11:48 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.