Amerika'da okul açmak için dilekçe vermiş

Darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün 15 Temmuz'dan önce ABD'de özel okul açmak için dilekçe verdiği ortaya çıktı

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; 

15 Temmuz'da darbe girişimine kalkışan FETÖ'cü hainlerin yeni bir oyunu daha deşifre oldu. Başarısız darbe girişimiyle maskesi düşen örgüt ABD'de tutunmak için dünyanın dört bir yanındaki üyelerini harekete geçirdi. FETÖ'nün ilk hedefi ise kendisini Türkiye'ye iade etmemesi için ABD oldu.

 

YENİ OKULLAR AÇIN 

İstihbarat kaynakları FETÖ elebaşı Gülen'in 'ABD'de yeni bir eğitim hamlesi başlasın' talimatı verdiğini belirtiyor. Bu çağrının üzerine dünyanın dört bir yanında aralarında yabancıların da bulunduğu FETÖ'cüler ABD'de 128 yeni okulun açmak için dilekçe verdi.    

 

ÖKSÜZ'ÜN DİLEKÇESİ DE VAR    

Dilekçelerde dikkat çeken isimlerden birisi de darbenin sivil ayağının bir numarası olduğu belirtilen TSK İmamı Adil Öksüz. Öksüz 15 Temmuz'dan kısa süre önce ABD'de okul açmak için dilekçe vermiş.

 

YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN SİSTEM BÖYLE İŞLİYOR  

ABD'de 2001 yılında kabul edilen 'Geride Hiçbir Çocuk Kalmamalı' başlıklı eğitimde teşvik yasası (NCLB) dahilinde ülke genelinde yabancılar sözleşmeli okul (Charter Schools) açabilme yetkisine sahipler. 1990 yılı Göçmenlik Yasası kapsamında EB-5 vizesi alabilen bu yatırımcılar 'Yabancı / Göçmen Yatırımcılar' statüsüyle sözleşmeli okul açmak için gerekli parayı ülkeye getirebiliyor ve bu yönde talep dilekçesi verebiliyorlar. 2015 yılı itibariyle ABD'de 6 bin 700 sözleşmeli okulda 2.9 milyon öğrencinin eğitim gördüğü biliniyor.

24 Eki 2016 - 13:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.