Akyazılı Muhtarlar günlerini kutladı

19 Ekim tarihinin Muhtarlar günü olarak kutlanıyor olmasından dolayı Akyazılı Muhtarlarda günlerini düzenledikleri etkinliklerle kutladılar.

e63b25c973fc9b119fc8b7d5e221dbc1.jpg
17c6c00f1bb477baa5a0d301dd5790d4.jpg
+9
Haber albümü için resme tıklayın

Akyazılı Muhtarlar ilk olarak bir restoran da bir araya gelerek sabah kahvaltısını birlikte yaptı. Kahvaltı sonrası toplu olarak Atatürk anıtına giden Akyazılı Muhtarlar saygı duruşu ve istiklal marşını söyledikten sonra Dernek Başkanı Bekir Durmuş iki arkadaşıyla birlikte Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Anıta çelengin bırakılmasından sonra kürsüye gelen Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş şunları söyledi “ Başbakanlığın 2015/15 Sayılı genelgesiyle 19 Ekim’in Muhtarlar günü olarak kutlanmaya başladık. Tarihsel arşivlere baktığımızda ilk Muhtarlık seçiminin 1830 yılında Bolu İlimizde yapıldığı görürüz. Bu nedenle Muhtarlık tarihi eskilere dayanmaktadır. Muhtar seçilmiş demektir. Seçilmiş Muhtar Devlet teşkilatının kılcal damarlarından biridir. Muhtar Devlet vatandaş arasında bir köprüdür. Toplum bütünlüğünün ve kamu düzeninin sağlanmasında Muhtar önemli bir halkadır.”

Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş Ülke genelinde aralarında 622 si kadın olmak üzere 31 bin 963 Mahalle ve 18 bin 229 Köy olmak üzere toplamda 50 bin 192 Muhtarın görev yaptığını ve söyledi ve konuşmasını şöyle tamamladı “ Sakarya’mızda 665 muhtarımız görev yapmaktadır. Muhtarlar görev yaptıkları Mahallelerin anası, babası ve dert ortaklarıdır. Tüm eleştiri ve yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen Muhtarlarımız görevlerini layıkıyla yapabilmenin uğraşını vermektedir. Muhtar tüm vatandaşların derdini anlattığı ve sığındıkları birer limandır. Muhtar 7/24 nöbet tutan üniformasız birer askerdir. Muhtarlar siyaseti olur ama siyaset yapmaz, partileri olur ama partizanlık yapmaz, Mahallelisinin sorununu çözmek için çalmadık kapı bırakmaz. Muhtarlık işte budur”

19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle anıt önünde düzenlenen törene Kaymakam Yakup Güney, Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, CHP İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, bazı daire Müdürleri, STK başkan ve yöneticileri, Belediye Meclisi Üyeleri ile Mahalle Muhtarları katıldı.

Hacı İbrahim Aydın

19 Eki 2018 - 14:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

vatandaşiyi partiliEyüp Demirtaş - Gereksiz eylemlerden biri daha...Sayın Başkan bütün partilere yaptığınız daveti niye İyi Parti den esirgediniz.TÜM MUHTARLARIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM. BAŞARILAR DİLİYORUM

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ekim 14:19