Akyazılı Muhtarlar Günlerini Kutladı

19 Ekim Muhtarlar günü Akyazılı Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen bir programla kutlandı. Kutlama programı Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Dernek Başkanı Bekir Durmuş beraberinde iki mahalle muhtarı ile birlikte anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş kürsüye gelerek günün anlamına ilişkin konuşmasını yaptı. Durmuş konuşmasında Muhtarlık Müessesinin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe yönelik olarak daha çağdaş ve daha verimli bir şekilde çalıştıklarına dikkat çekti ve 1830 yılında ihdas edilen 1913 yılında İdare-i Vilayet Kanunu ile kaldırılan, ancak aradan geçen zaman içerisinde kaldırıla yerinin doldurulamaması nedeniyle 1944 yılında tekrar ihdas edilen Muhtarlık Müessesesi bugünkü şeklini almıştır dedi.

Muhtar seçilmiş demektir, Muhtar, mahallenin anası, babası dert ortağıdır. Devlet ve Millet arasında köprü görevi yapar. Muhtar, Vatan, Millet ve Bayrak uğruna 7/24 görevinin başında nöbet tutan üniformasız askerdir. Mahallenin her sıkıntısına koşan her derdine ortak olan vatandaşın sığınacağı tek limandır diyen Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Muhtarın siyaseti olur, siyaset yapmaz. Partisi olur partizanlık yapmaz. Vatandaşı için Mahallesi için çalmadık kapı, ulaşmadık makam bırakmaz işte Muhtar budur dedi.

Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş konuşmasının son bölümünde şu görüşlere yer verdi “ Ülkemiz genelinde 31 bin 438 Mahalle, 18 bin 340 Köy Muhtarı görev yapıyor.  Bunlar arasında yine ülke genelinde 622 kadın Muhtarımız var. Akyazı olarak bizde kadın muhtarımızın yokluğu dikkat çekiyor. Hem Ülke genelinde görev yapmakta olan kadın muhtarlarımızın sayısının artması, hem de İlçemizde hiç olmayan kadın muhtarlarımızın yapılacak ilk mahalli seçimlerde seçilerek bir ilki gerçekleştirmeleri benim temennimdir. Bu güzel ve özel günümüze katılan herkese teşekkür ediyorum”

Anıt önündeki tören sonrası Akyazı Muhtarlar Derneği başkan ve yönetimi törenlerine katılanlara Kenan Sofuoğlu aile parkında bir sabah kahvaltısı verdi. Kahvaltıya törene katılanların tamamı katıldı.

Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen programa Belediye Başkanı Hasan Akcan, Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, ATSO Meclis Başkanı Muzaffer Başer, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Bora, CHP İlçe Başkanı Recep Furuncuoğlu, Siyasi Partilerin yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, bazı daire Müdürleri ile Mahalle Muhtarları katıldı.

Hacı İbrahim Aydın

19 Eki 2016 - 12:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.