Akyazı’da Pankart Açma Yarışı

Recep Tayyip Erdoğan’ın Kent meydanında yaptığı miting esnasında dikkat çeken bir pankart açılmıştı. Açılan pankartta Reis yeter artık kurtar bizi Hasan Akcan’dan yazılıydı.Usta kalem Salim Özyılmaz yazdı...

Usta kalem Salim Özyılmaz Akyazı’da Pankart Açma Yarışını böyle değerlendirdi.

Akyazı’daki pankart açma yarışı referandum yarışının önüne geçti. 16 Mart günü İlimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kent meydanında yaptığı miting esnasında dikkat çeken bir pankart açılmıştı. Açılan pankartta Reis yeter artık kurtar bizi Hasan Akcan’dan yazılıydı.

İşte açılan bu pankart Akyazılıların bölünmesine yol açtı. İktidar kanadı açılan bu pankartın yanlış bir yerde açıldığını belirterek karşı çıkarken ve de yayımladıkları bildirilerle pankart açma olayını kınarken ve Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın arkasında dururken, muhalif kanatta açılan pankartın yerinde açıldığını belirterek pankartı açanlara destek verdi ve böylece Akyazılılar ikiye bölünmüş oldu.

Pankarta pankartla cevap

16 Mart Günü yapılan miting sırasında bazı Akyazılılar tarafından açılan pankarta ilk pankartlı cevap Güzlek Mahallesi sakinlerinden geldi. Güzlek Mahallesine başkan yardımcısı, meclis üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte adeta çıkartma yapan Belediye Başkanı Hasan Akcan, burada da pankartlarla karşılandı. Güzlek Mahallesi sakinleri açtıkları pankartta Sayın Cumhurbaşkanımız rantçılara boyun eğmeyen Akyazı Belediye Başkanımız Hasan Akcan’ı başımızdan eksik etme. Halkın ta kendisi yazılıydı ve Belediye Başkanı Akcan’a destek verdiklerini açtıkları bu pankartla deklere ediyorlardı.

AK Parti İlçe Başkanı, Oda başkanları ve Muhtarlar destek verdi

Açılan o pankarta ilk tepki AK Parti İlçe Başkanlığından geldi. İlçe Başkanı Fevzi Bora, pankartta yazılanların kesinlikle doğru olmadığını, İlçe Teşkilatı olarak Belediye Başkanlarının arkasında olduklarını yayınladığı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

İkinci tepki Akyazı’da faaliyette olan SESOB’ a bağlı Oda başkanlarından geldi. Topluca Belediyeye giderek Başkan Hasan Akcan’ı makamında ziyaret eden Oda Başkanları yanınızdayız mesajı verdiler

O pankarta bir başka tepki ise Mahalle Muhtarlarından geldi. Açıklamayı Muhtarlar dernek Başkanı Bekir Durmuş yaptı. Durmuş, Akyazı’ya hizmet vermekten başka bir düşüncesi olmayan Başkanımıza karşı yapılan bu karalama kampanyasını ve açılan pankartı asla doğru bulmuyoruz. Biz Akyazı Muhtarları olarak Başkanımızın yanında ve dimdik de arkasındayız. Bu açıklamamızı ve düşüncemizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz dedi.

Pankartı kim açtı ya da açtırdı

Akyazı’da merak edilen bir başka konu da o pankartın kimin açtığı veya açtırdığı konusu. Siyasetle ilgili olsun olmasın çok sayıda Akyazılı pankartı açan ya da açtıranın kim olduğunu merak ediyor. Bu soruya cevap arayanların öğrenme adresi ise  Akyazı’da görev yapan basın mensupları oluyor. Bizde basın mensupları olarak “Uzaklarda arama sen benim içimdesin”  şarkısını “Uzaklarda arama o sizin içinizde” şeklinde değiştirip okurlarla paylaşıyoruz.

16 Mart günü açılan o pankarta ne kadar ses getirdiyse Güzlek mahallesinde açılan pankartta aynı ölçüde ses getirecek gibi görünüyor. Bu tür pankartların bundan sonra da sıkça açılması bekleniyor. Bakalım yarışı kim kazanacak.

23 Mar 2017 - 19:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.