Akyazı’da mülteci çocuklar aşı oldu

Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, mülteci ailelerin çocuklarına yönelik aşı çalışmasını tamamlayarak okullarda öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı eğitimleri verdi.

6f1cdb3facf448321cfb5b27b62ca6a1.jpg
4660bba84414e291d970333ceb1581ec.jpg
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Akyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlık sağlık ekibi ilçede bulunan Suriyeli mülteci çocuklara yönelik aşı çalışması düzenledi. Dr. Nur Uğurluoğlu ile birlikte Ebe Sevim Dertli ve Gülseren Şanlı’dan oluşan sağlık ekibi, mülteci ailelerin evlerini ziyaret ederek çocukların aşılarını tamamladı. Dr. Mehmet Hurşut, Diş Hekimi Burcu Gürdin Özkutlu, Ebe Ebru Kaya Bayıroğlu ile Hemşire Tekgül Algaç’tan oluşan sağlık ekibi de ilçe merkezi ve mahallerde 1-2-3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı eğitimi ile flor vernik uygulaması yaptı. Okullarda gerçekleştirilen flor uygulaması öncesi, öğrencilere diş maketi ve vidolarla zenginleştirilmiş ağız ve diş sağlığı eğitimleri verildi.

16 Nis 2018 - 12:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.