Akyazı’da Mevlit coşkusu

Allah’ın en sevgili kulu sevgili peygamberimizin dünyaya gelişinin yıldönümü olan mevlit kandili tüm İslam aleminde olduğu gibi Akyazı’da da coşku ile kutlandı.

cc741f57f5f2247e3fcff8ea91c863e0.jpg
89d03497bf449470dd3b463102c93279.jpg
+10
Haber albümü için resme tıklayın

Kandili dolayısı ile insanlar camilere koştu. Buradaki programları izledi. Yapılan dualara eşlik etti.

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camiinde düzenlenen Kandil Programı Akşam ile Yatsı namazı arasında gerçekleşti. İlçe Vaizi Yunus Altan tarafında vaaz verildi. Kandil duasını ise Emekli  vaiz İsmail Baikavak yaptı. Kur’an’ı Kerim okuması ve duaların ardından namaza geçildi.

Aynı zamanda Akyazı Cevat Ayhan camii de hınca hınç doldu. Camii İmam Hatibi Metin Kolay ve emekli müezzin Mustafa Asan’ın birlikte icra ettikleri program Kuran-ı Kerim okuması ile başladı. Daha sonra sevgili peygamberimizin dünyaya gelişleri ve daha sonra gelişen olaylar, O’nun Allaha karşı yaptığı ibadetleri anlatıldı. Bizlerin de sevgili peygamberimizin yolundan giderek o’nun sünnetlerini yaşantımızın bir parçası olarak uygulamamız istendi.

Kılınan yatsı namazı sonrası camii içinde kutlamalar yapıldı.

30 Kas 2017 - 12:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.