Akyazı’da Engellilere yeni Okul

Akyazı’da ilk olarak Paris İlköğretim Okulunda açılan ve bugüne kadar oldukça başarılı sonuçlar alınan engelliler sınıfı ikinci olarak Akyazı İlk ve Orta okulunda açıldı.

1OikeK.jpg
UTSxsurj.jpg
+1
Haber albümü için resme tıklayın

3 Engelli sınıfının açıldığı Akyazı İlkokulunda en büyük sorun bu sınıflarda öğretmenlik yapacak bu konuda eğitim görmüş yetişmiş eleman bulunamamış olması.

Mustafa Kanmaz’ın öğretmenliğini yaptığı engelli sınıfında Orta okul seviyesinde 13 öğrenci bulunuyor.Öğretmenliklerini Rıdvan Çelebi ve Merve Köse’nin öğretmenliğini yaptıkları engelli sınıflarında ise toplam 21 engelli öğrenci bulunuyor.

Bu mevcutlara göre her sınıfta 2 öğretmen bulundurulması gereken engelliler sınıflarında görev yapmakta olan öğretmenlerinin ikisinin emekli öğretmen olması sıkıntının büyüklüğünü daha iyi ortaya koyuyor.

Engelli sınıflarını ziyaret ederek sorunu yerinde tespit eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir “Bu çocuklarımızın eğitilerek topluma kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirterek bu çocuklarımızı ayrı bir mekanda daha uygun şartlarda yetiştirebilmek ve eğitmek için İlçemizde en kısa zamanda bir engelliler okulu açılması gerekiyor. Bunun de planlarını yaptık. Bu amaçla eski Devlet Hastanesini Milli Eğitime Kazandırdık. Burasını engelliler okulu yaparak okullarımızdaki engellileri burada eğirteceğiz” dedi.

18 Eki 2014 - 16:11 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.