Akyazı’da Ekipler Kar Alarmında

Akyazı’da 1 haftadır aralıklarla devam eden ve son 3 günden bu yana etkisini giderek arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçen Akyazı Belediyesi Fen işleri ekipleri kar alarmında gece gündüz çalışıyorlar.

Kar kalınlığının 50 cm’ yi geçtiği Akyazı’da bütün yolların kardan temizlenmesi için Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü, Temizlik işleri Müdürlüğü ekipleri ve belediye’ye ait bir çok birim kar nedeniyle seferber olarak alarma geçti.

Yaya yolları ve Kaldırımlar  Kar’dan temizleniyor

İlçe genelinde yolların kardan temizlenmesi, trafiğin emniyetli hale getirilmesi ve köy yollarına ulaşımın rahat sağlanması amacıyla gece ve gündüz 24 saat nöbetçi ekiplerle birlikte hiç durmadan çalışıyorlar. Kepçe ve greyderlerin hiç durmadığı Akyazı’da bir yandan tuzlama çalışmaları sürerken öte yandan da ilçe’de yayalar tarafından çok sık kullanılan yollarda ve yol kenarlarına temizlik işleri müdürlüğü ve Fen işleri Müdürlüğü ekiplerince el ile kar küreme çalışmaları yapılıyor.

Tüm mahallelerde ulaşım aksamıyor.

İlçe genelinde kar nedeniyle ulaşımı aksayan yada kapanan hiçbir yolun kalmaması için seferber olan ekipler kar küreme araçları, kepçe ve greyderler ile Akyazı’nın 70 mahallesine de hızlıca ulaşıyor ve yollardaki karları temizliyorlar.

Tuzlama çalışmaları sürüyor.

Olası don tehlikesi ve gizli buzlanmalara karşı önlemlerini alan ekipler, ana yollar ve ara yollarda dahil olmak üzere ilçe genelinde yollara tonlarca tuz dökerek yollardaki oluşabilecek gizli buzlanmayı önlüyorlar.

Belediye’den Sürücülere uyarı !

İlçe genelinde her ne kadar kar küreme ve kar temizliği yapılsa da sürekli yağan ve durmayan yoğun kar yağışı nedeniyle tekrar kar küreme aracı geçene kadar yollarda bir miktar yeniden kar birikebilmekte ve bu da  kar lastiği veya zincirsiz yola çıkan araçların yollarda istemedikleri kazalar yaşamasına neden olmakta. Kar lastiği ile -7 +7 derece arasındaki  yollarda yol tutuşu rahat sağlanabilirken kimi zaman sadece kar lastiği bile yeterli olmamaktadır. Kar lastiğinin de yetersiz olduğu durumlarda ayrıca zincir kullanmak ta sürücüler için gerekli olmaktadır. Böyle bir durumda halen araçlarında kar lastiği olmadan yola çıkan sürücülerimizin bu duruma karşı tedbirli olmasını ve bu nedenle  zincirsiz yada kar lastiksiz yola çıkmamalarını önemle hatırlatıyoruz şeklinde ifade ettiler.

25 Oca 2016 - 11:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.