Akyazı'da 'Çalışan Gazeteciler Günü' kutlama mesajları...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde İlçede bulunan protokoller medya mensuplarını unutmadı.

10 ocak Çalışan Gazeteciler günü’nüzü kutlar, sizlere ve ailenize sağlık, esenlik ve mutluluk dileklerimle basın çalışma hayatınızda başarılar dilerim.

Ömer Kalaylı / Akyazı Kaymakamı

Kamuoyuna haber ve bilgi akışını zamanında ve tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunlara ayna tutmak, kısık seslerin sesini kitlelere duyurmak için gece gündüz demeden, zaman zaman çok zor şartlar altında çalışan gazetecilerimiz dünyanın en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler.

Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakarca çalışarak gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan, özellikle ilçemizin ve şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminin tanıtılmasında aktif olarak görev alan tüm kıymetli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dileriz.

Feyzi Bora /AK Parti İlçe Başkanı

En başta ilçemizde faaliyet gösteren gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlar,kendilerine çalışma hayatlarında başarılar dilerim.

Akyazı MHP İlçe başkanı Ali Doğan Eroğlu

Değerli basın mensuplarımız, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü 1971 yılından beri siz değerli basın mensuplarımızın yasal haklarını koruma altına alındığı tarihten beri kutlanan bu değerli ve onurlu gününü kutluyoruz.

Servet Top /İYİ Parti Akyazı ilçe Teşkilat Başkanı

Kamuoyunu aydınlatmak için tarafsızca, objektif yayın ilkeleri ışığında fedakarca görev yapan basınımızın tüm güzide mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazetecilerin Gününü kutluyor, ebediyete İntikal edenlere Allah'tan rahmet, görevi başında olan Büyüklerimizin Ellerinden öpüyor Kardeşlerimize de Hayırlı ömürler ve görevler diliyorum.

Murat Çakmakçı / Kuzuluk Sosyal Yardımlaşma dernek başkanı

Gazetecilik fedakârlık gerektiren zor şartlarda yapılan bir meslektir. Gazetecilik mesleğini ifa eden değerli gazetecilerimizin, yılda üç özel günleri vardır. Bunlar; “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü”, “24 Temmuz Sansürün Kaldırılması Ve Basın Bayramı” ve “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüdür.

1961 yılı başında 212 sayılı Basın Kanunu ile gazetecilerin çalışma koşulları yeniden düzenlenmiş, gazetecilerin çalışma şartlarında bazı iyileştirmeler yapılmış, gazetecilere yeni güvenceler getirilmiştir. 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 Sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesinden 1971 yılına kadar “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanan etkinlik, 1971 yılından itibaren çalışanların haklarına ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başlanmıştır

Zor şartlarda, kamu yararına görev yapan gazeteciler her türlü desteğe ve övgüye layıktır. Yerel basında her türlü engel ve olumsuzluklara karşın, çalışanlarının özverili çabaları ile bu görevini sağlıklı bir biçimde yerine getirme gayretindedir. Sakarya’mızda  bu önemli görevi üstlenen siz değerli basın mensuplarımız; vatandaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunarak, görevini ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmektedirler.

Gazetecilik mesleğinin zor ve yıpratıcı şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın çalışanları daha iyi imkânlara kavuşturulmalı ve basın çalışanlarının mevcut sorunlarına çözüm getirilmelidir. Her mesleğin kendine özgü zorlukları olmasına karşın gazetecilik çok özel bir meslektir. Gazeteciler, sürekli stres içinde ve bazı durumlarda can güvenliği tehdidi altında bile günün 24 saati, yılın 365 günü görev yapmaktadır. Gazetecilik mesleğinin bu zor şartları göz önünde tutularak 1961 yılından beri gazeteciler çalıştığı her yıla karşın 3 ay yıpranma hakkı almaktaydı. Böylece bir basın çalışanı 20 yıl çalışmışsa 5 yıl erken emekli olabiliyordu. Gazeteciler İçin 2008 yılına kadar uygulanmış olan yıpranma payı, maalesef 2008 yılında çıkarılan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 01/10/2008 tarihi itibariyle kaldırılmıştır. Halkımızı doğru ve tarafsız bir biçimde bilgilendirme adına 24 saat güç koşullarda çalışan basın çalışanlarının yıpranma haklarının ellerinden alınması doğru değildir. Bu yanlışın en kısa zamanda düzeltilmesi gerekmektedir. Bunun içinde hükümetin yeni bir kanun teklifiyle Basın çalışanlarına fiili hizmet süresi zammının 01/10/2008 tarihinden itibaren yeniden verilmesini sağlamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle her türlü desteğe ve övgüye layık siz değerli Sakarya’mızın basın mensuplarının” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor,  görevlerinde başılar dilerken görevlerini yaparken hayatını kaybeden, Hakkın rahmetine kavuşmuş başta Şehit Cengiz Akyıldız ağabeyimizi ve basın mensuplarını rahmetle anıyoruz.     

Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı

Soyhan Sofuoğlu

"10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 57.yılını kutlamaktayız. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Türk basını tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim."

Ülkü Ocakları Akyazı ilçe Başkanı İbrahim Çalıkoğlu

10 Oca 2018 - 13:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

yavuz - akyazıda iki tür gazeteci var birincisi birilerine yalakalık ederek yapılan gazetecilik ikinciside gördüğü her yanlışı yazan ve bu yüzden akyazıda özellikle belli kesim tarafından sevilmeyen gazeteciler var,bu yüzden özellikle alatin onurun ve mesleğini çıkar gözetmeden yapan bütün gazetecilerin gününü kutluyorum,sevgili dostlar bu mesajı kimsenin isteğiylede yazmadıdığıma emin olabilirsiniz içimden geleni yazdım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Ocak 13:09