Akyazı’da Aşure Etkinliklerine Yoğun Katılım

Akyazı Belediyesi Geleneksel Aşure Günü etkinlikleri bugün Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii ,Kapalı Pazaryeri önünde, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma komutanlığı, Devlet Hastanesi, Adliyesinde Aşure dağıttı.

Aşure dağıtımı etkinliklerini aralıksız sürdüren Akyazı Belediyesi Hicri Takvimin ilk ayı olan mübarek Muharrem ayında olunması vesilesi 19 Ekim Çarşamba günü bugün öğlen namazının ardından Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii önünde ve Akyazı Kapalı Pazaryeri önünde, Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akyazı Jandarma komutanlığı, Akyazı Devlet Hastanesi, Akyazı Adliyesinde olmak üzere bir çok noktada 6000 kişilik aşure dağıtımı yapıldı.

Geçtiğimiz hafta da ilçe genelinde bir çok mahallede ve Cuma namazı çıkışında Aşure dağıtımı yapan Akyazı Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ekipleri; Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın da  talimatı ile harekete geçerek bugün de Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii önünde ve Akyazı Kapalı Pazaryeri önünde, Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akyazı Jandarma komutanlığı, Akyazı Devlet Hastanesi, Akyazı Adliyesinde olmak üzere 6000 kişilik  Aşure ikramı ile Geleneksel Aşure ayı etkinlikleri kaldığı yerden devam ettirildi. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın da katıldığı etkinlikte başkan Akcan vatandaşlara kendi eli ile aşure ikramında bulundu.

Geleneksel Aşure Etkinliklerine Başkan Hasan Akcan ile birlikte, Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, Akyazı Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Belediyesi Meclis üyeleri, Akyazı Ak Parti Kadın kolları, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları, Ak Belde A.Ş. Müdürü Nail Kahveci, Akyazı (ATSO)Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, Akyazı Belediyesi personeli çok sayıda vatandaş katıldı.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan "Akyazı Belediyesi tarafından artık gelenekselleşmiş olan ve her yıl mübarek muharrem ayında tekrar ettirilen Aşure günümüzü, halkımızın yoğun teveccühü ve katılımıyla bu yılda gerçekleştirmenin birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu  Mübarek ay da paylaşmanın verdiği sevinç hepimizin gönüllerine yansıdı. Hepimiz aynı yiyeceği paylaştık. Paylaşmak kardeşliktir anlayışı ile Bu manevi duyguyu paylaştıkça artan mutluluğu rabbim tüm Müslümanlara yaşatsın. Tüm halkımızın Mübarek muharrem ayı hayırlara vesile olsun. “dedi.

19 Eki 2016 - 17:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.