Akyazı Meslek Yüksek Okulunda mezuniyet coşkusu

88 ÖĞRENCİ OKULDAN MEZUN OLDU20 yıldan bu yana 5 bin öğrenciyi mezun etme başarısı gösteren Akyazı Meslek Okulu kuruluşunun 21. Yılında da 6 bölümden 88 öğrenciyi mezun etti.

b2800a08b9c2f452c32abba668d7adcb.jpg
6f403de5b65e4ed02272bbf96404027f.jpg
+34
Haber albümü için resme tıklayın

Önce yürüyüş yapıldı

Akyazı M eslek Yüksek Okulu önlerinde Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar ve Müdür yardımcıları ve öğretmenler olduğu halde öğrenciler çarşı içinden mezuniyet töreninin yapılacağı Atatürk spor salonuna kadar yürüdüler.

Törene ilgi fazlaydı

Atatürk spor salonunda gerçekleşen mezuniyet töreninin sunuculuğunu Furkan Adil Özdemir yaptı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan mezuniyet töreninde kürsüye ilk olarak Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar geldi. Konuşmasına okulun kısaca tarihçesinden bahsederek başlayan Tutar öğrencilere, anne ve babalar ile öğretmenlere önemli mesajlar verdi.

Öğrencilere verdiği mesaj

Size öğrenci olarak son kez hitap ediyorum. Bugün sizin için çok anlamlı bir gün. Mezun olmak suretiyle yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve buradan aldığınız bilgi birikimi ve gücüyle bir başka dönemin başlangıcına yani yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Uzun ve yorucu bir öğrenim sürecini sonunda okulumuzdan mezun olarak ayrılıyorsunuz. Sizleri hem şahsın hem de akademik ve idari personelim adına tebrik ediyorum diyen Okul Müdürü Tutar, bundan sonraki yaşam ve meslek hayatınızda da hem Üniversitemizi hem de Meslek Yüksek Okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımın tam olduğunu sizlerde belirtmek isterim. Hocalarımız sizleri Ülkemiz şartlarına göre en iyi imkanlarla ellerinden gelenin fazlasını yaparak, doğru bilgi ve tekniklerle donatmayı başardı dedi.

Sizleri dürüst, ahlaklı ve etik kurallara uyun,  kendini bilen, kendine inanan, ç alışkan ve kendine öz güveni olan nitelikli meslek elemanları olarak yetiştirmeye gayret gösterdik. Yetiştirdiğimiz gibi kalın ki, yaşamınız boyunca burada öğrendiklerinizin ve sizlere verilen bilgi ve becerilerin bundan sonraki yaşamınızda ne kadar yararlı olduğunu göreceksiniz ve okul müdürü Tutar, dürüst, çalışkan, üretken ve vatanını sevenleri bu toplum hiçbir zaman unutmaz ve her zaman onlar için değer taşırlar. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum ve güzel bir geleceğiniz olsun temennisiyle yolunuz ve bahtınızın açık olmasını temenni ediyorum dedi.

Anne Babalara verdiği mesaj

Üzerlerine titrediğiniz evlatlarınızı maddi ve manevi fedakarlıklar ve sevginizle yetiştirip bizlere emanet ettiniz. Bizde Devletimizin sağladığı imkanlar, Rektörlüğümüzün verdiği destek, akademik ve idari kadromuzun gayretleri ile onları meslek hayatlarında en iyi şekilde yetiştirip onlara iyi örnek olup rol model olmaya çalıştık diyen Akyazı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar, çocuklarınızda kendilerine gösterilen bu ihtimama okulumuzdan mezun olarak ispatladılar. Sizler gibi bizlerde mezun ettiğimiz çocuklarımızdan gurur duyuyoruz dedi.

Hocalara verdiği mesaj

Öğrencilerimizin okulumuza ayak basmalarının ilk gününden itibaren onlarla yakından ilgilendiniz. Onlara bir anne ve baba şevkati ile yaklaştınız. Gerek iş ve gerekse sosyal hayatta öz güveni yüksek nesiller olarak yetişmelerini büyük katkı verdiniz diyen Okul Müdürü Tutar, onlara sadece teknik bilgi öğretmekle kalmadınız aynı zamanda bir birey olarak sorumluluklarını, bir ekibin parçası olduklarını da öğrettiniz. Kısaca onları en güzel şekilde yetiştirip okulumuzdan mezun olmalarını sağladınız. Sizlere de teşekkür ediyorum dedi.

Kaymakam Kalaylıda konuştu

Törene katılan Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylıda yaptığı konuşmada,okuldan mezun olan öğrencileri kutladı ve bundan sonraki hayatlarında kendilerine başarı diledi ve Akyazı’yı ve Akyazılıları unutmayın çağrısında bulundu.

Okul birincisi kürsüde

Okulu birincilikle bitirmeyi başaran Muhasebe v e Vergi Uygulaması programı bölümü öğrencisi Sevgi Yıldıztaş’da konuşmasında kendilerini yetiştirip okuldan mezun eden öğretmenlerine, okul müdürü ve idari bölüm ç alışanlarına teşekkür etti ve konuşmasının ardından da mezuniyet kütüğüne plaka çaktı.

Dereceyle mezun olanlara diploma, plaket ve hediyeleri verildi

Sevgi Yıldıztaş okul birincisi olurken, Mobilya Dekorasyon program bölümü birincisi Abdullah Çiftçi okul ikincisi, İşletme Yönetimi programı birincisi Saliha Balcı ile yine aynı bölüm birincisi Betül Kader’de okul üçüncüsü olarak okuldan mezun olmayı başardılar. Makine Programı birincisi İsmail Sakur’a da başarısından ötürü plaket takdimi yapıldı. Başarılı öğrencilere plaket, diploma ve hediye takdimini protokol üyeleri yaptı.

Kepler havada uçuştu

Diplomalarını öğretmen ve protokol üyelerinin elerkinden alan 88 mezun olan öğrenci 10’dan geri sayarak O’a geldiklerinde birlikte keplerini havaya attılar ve çalan müzik eşliğinde de doyasıya oynadılar ve iki yılın yorgunluğunu kurtlarını dökerek üzerlerinden attılar.

Kimler katıldı

Okul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tutar, öğretmenler v e idare personel ev sahipliğinde gerçekleşen mezuniyet törenine Sakarya Üniversitesi Rektör yardımcısı Musa Eken Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, öğrenci Velileri katıldı.

Hacı İbrahim Aydın

10 Tem 2017 - 12:14 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.