Akyazı Belediyesi Önemli Bir Tesise Kavuştu

Akyazı Belediyesi bir belediye için olmazsa olmazlardan biri olan önemli bir tesisi törenle hizmete açtı. Dedeler mevkiinde Mudurnu çayı kenarında kurulumu tamamlanan Taş kırma tesisi Akyazı protokolünün katılımı ile hizmet vermeye başladı.

080525b48d5be1166e14bcd4c73f1968.jpg
596f339816de9da343ba3416f1e64e4b.jpg
+11
Haber albümü için resme tıklayın

Tesisin açılışında konuşan Belediye Başkanı Hasan Akcan şunları söyledi.

“ Bu tesis Akyazı’nın en önemli hizmeti olan yol sorunun çözüme kavuşturulması için kuruldu. Göreve geldiğimiz günden beri hemen her muhtarımız yol, yol, yol diyordu. İnşallah bundan böyle yol sıkıntımız sona erecek. Bu tesisle asfalta bir adım kaldı. O da gerçekleştiği zaman Akyazı çok yakın bir gelecekte kendi kendine yetecek duruma gelecek. Yaklaşık 1 trilyon 7 yüz bin liraya mal olan bu tesis 3 ayda tamamlandı ve günde bin beş yüz ton malzeme üretecek. 0-1-2-3 numara olmak üzere 4 ayrı malzeme üretecek. Üretilecek olan bu malzeme bizim yol başta olmak üzere tüm alt yapı sorunumuzu çözüme kavuşturacak” dedi. Başkan Akcan göreve geldikleri günden itibaren Akyazı’nın önemli sorunlarını birer birer hallederek hizmetleri daha hızlı bir şekilde vermeye devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Kaymakam Ömer Kalaylı ise Belediyelerin en önemli hizmetlerinin alt yapı ve üst yapı hizmetleri olduğunun altını çizerek belediyelerin bu hizmetleri gerçekleştirmek için hizmet satın alabileceği gibi bu tesisleri kendisi kurarakta yürütebiliyor. Akyazı bildiğiniz gibi Sakarya’nın en büyük ilçesi. Coğrafya olarak ta 70 mahallesi ile oldukça dağınık yerleşimi ile geniş bir alana sahip. Yol bir hayli fazla ve bu durumda hizmet verebilmek oldukça zor ve meşakkatli bir iş. Belediyemiz bu tesisle ilçeye lazım olan altyapı malzemeyi kendi üretecek ve yolların asfalt öncesi alt yapısını tamamlayacak dedi. Kaymakam Kalaylı’nın tesislerin Akyazı ve Akyazılılara hayırlı olmasını dilemesinin ardından Müftü İzzet Şener açılış öncesi dua yaptı ve  kurban kesildi.  Ardından da Kaymakam Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Garnizon Komutanı Çağatay Ergü ve diğer protokol birlikte düğmeye basarak tesisleri hizmete açtılar.

Tesise gerekli olan malzeme Haydarlar ve Güvençlerdeki taş ocaklarından temin edilecek.

Tesiste  Maden Mühendisi Resul Erhan Yiğit’in  sorumluluğunda  toplam 10 kişi çalışacak.

27 May 2017 - 13:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.