Akyazı Akbalık yağlı pehlivan güreşlerinde Salih Erinç başpehlivan oldu

56. Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşleri yapıldı. Finalde Kocaeli Bölgesi güreşçilerinden Nedim Gürel’i yenmeyi başaran Ankara Bölgesi güreşçisi Salih Erinç Akbalık’ın bu yıl ki başpehlivanı oldu.

bas.jpg
b528ef7e4ebd7bb8272c2e34e9c7af24.jpg
+21
Haber albümü için resme tıklayın

Kıran kırana geçen güreşler saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başladı. Akbalık Mahalle Muhtarı Rüstem Bilgi, Güreş ağası Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Koç ve Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptıkları konuşmalarında güreşçilere başarı dileklerinde bulundular. Protokol daha sonra mezarları güreş alanının hemen yanında olan güreşlerin kurucuları Zülküf Karabulut ile Ordulu Mustafa Bükün mezarlarını ziyaret ederek dua yaptı.

Minikler kategorisi ile başlayan güreşlerde özellikle küçük boy güreşçilerin er meydanında attıkları güreşler izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. 43’ü Başpehlivan olmak üzere 558 güreşçinin katıldığı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerinde Büyük Orta, Başaltı ve Baş Pehlivanlık yarı final ve final güreşleri yağmur altında yapıldı.

Er meydanına çıkan 558 pehlivan rakiplerini yenerek kategorilerinde dereceye girmek için kıran kırana mücadele sergiledi. Minik, teşvik, tozkoparan dallarında güreşen güreşçilerin attıkları güreşler güreş severlerin büyük beğenisini kazandı.

Finalde Kocaeli bölgesi güreşçisi Nedim Gürel’i yenmeyi başaran Ankara Bölgesi güreşçisi Salih Erinç 56. Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerinin başpehlivanı oldu. Yine Ankara bölgesi güreşçilerinden Süleyman Aykırı ile Antalya Bölgesi güreşçisi Kürşat Korkmaz’da üçüncü olarak madalya almayı başardılar.

                                              GÜREŞLERDEN NOTLAR

Akbalık güreşlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda siyasi gönderdikleri telgraflarla başarı dileğinde bulundu.

Başpehlivanların önlerinde Ayyıldız olan kırmızı beyaz tişörtler giyerek güreşçiler tarafından taşınan büyük bir Türk bayrağımız ile Er Meydanında yürümeleri tribünleri dolduran güreş severler tarafından ayakta alkışlandı.

56.yapılan güreşlere Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Acba,Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bazı Belediye başkanları, Siyasi Partilerin başkan ve temsilcileri, bazı STK başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çeliker, bir önceki güreş ağası İdris Caymaz, Milletvekili adayları Ali İnci ve Mehmet Selçuk ile güreş severler katıldı. Akyazı Kaymakam Vekili Mehmet Fatih Çiçekli, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Gençlik Spor İlçe Müdürü Adem Altun ve güreş ağası Mehmet Öztürk de misafirlerine güzel ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Akbalık güreşlerinde 4 yıl üst üste ağalık yapan ve çıtayı hayli yükseklere taşıyan İdris Caymaz kategorilerinde birinci olan güreşçilere 500’er TL .vermek suretiyle bir kez daha ağılığı gösterdi.

Akbalık Güreşlerinin kula başhakemliğini Baki Sudakap, hakemliklerini ise Büyent Gürbüz, Ziya Ünlü, Eyüp Ünlü, Ömer Aslantaş, Sebahattin kangal ve Hüseyin Çetin yaptı. Meydan başhakemliğini Muammer Erçelik yaparken Oğuzhan Sarı, Fikri Sakarya, Ömer Osman Berk, Elvan Aktepe, Olcay İnce, Kadir İlgen, Aydın Koçyiğit, Hakan Dede, Hüseyin Aslan, Bülent Hikmet, Savaş Tan, Mehmet Atmaca yaptı. Güreşlerin en ağır yükünü çeken sekretaryayı ise Ali İhsan Çokan ve Halil İbrahim Sağlam yaptı. Geçmişte olduğu gibi bu yıl ki güreşlerde de Pele Mehmet baş cazgır olarak görev yaptı.

Dereceye giren güreşçilere madalya ve kupa verilirken Büyü Orta, Başaltı birincileri ile Baş Pehlivana altın kemer verildi.

56. gerçekleşen Akbalık güreşlerine 43’ü baş, 50’si Başaltı olmak üzere toplamda 558 güreşçi katıldı. Saat 10.00 da başlayan güreşler 20.20 de son buldu. Büyük Orta, Başaltı ve Baş Pehlivanlık final güreşleri yağan yağmur altında geçti.

Güreşlerin bu kadar uzaması yeterli meydan hakeminin olmamasına bağlandı. Nitekim meydan hakemleri yetersiz kalınca dereceye etki olacak bariz hatalarda beraberinde geldi. En bariz hata ise Karapürçek İlçesinin başarılı güreşçisi Alpaslan Tekmen yarı final maçında rakibini yenmesine ve meydan hakemi galip olduğunu ifade eden elini havaya kaldırmasına rağmen kule hakemleri rakibinin galip ilan edilmesini istedi ve bu olay uzun süre itirazlara neden oldu ve ama kule hakemlerinin kararı yine de değişmedi. Böylece Karapürçekli Tekmen şampiyon olabileceği güreşi 3.cü olarak tamamlamak zorunda kaldı.

Güreşlerde birde yaşanan olumsuzluk vardı. Antalya Bölgesi güreşçilerinden Yılmaz Burucu güreşmekte olan hemşehrisi bir güreşçinin güreş sırasında rakibi tarafından boğazının centilmenlik dışı sıkıldığını ve nefessiz kaldığını, bu duruma meydan hakemlerinin göz yumduğunu söyleyerek rakip güreşçinin yakınlarına saldırıda bulundu. Jandarma olaya hemen müdahale ederek olayın büyümesini önledi. Burucu Pehlivanın bu davranışı güreş severlerin tepkisini çekti ve hoş karşılanmadı.

Güreşlerin bu yıl ki ağası Mehmet Öztürk, güreşlere yaptıkları katkılardan ötürü 50’nin üzerinde kişiye plaket takdim etti. Güreşlerin gelecek yılla ilgili ağalık arttırması yapılmadı ama Mehmet Öztürk’ün gelecek yıl da ağalığını sürdüreceği yapılan anonstan öğrenildi.

Cumartesi günü gerçekleştirilen Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerini TRT, TGRT ve KOZA TV. zaman zaman canlı olarak yayınladı.

Güreşlerin sonunda dereceler şöyle paylaşıldı;

MİNİK 1 (16 güreşçi)

1. Özgür Aslan

2. Can Topçu

3. Engin Aktaş

Burak Büyükkaya

MİNİK 2 (14 güreşçi)

1. A. Erkan Avcıoğlu

2. Abdurahman Mutlu

3. Ertuğrul İgan

Efe Atıcı

TEŞVİK 1 (27 güreşçi)

1.Yasin Yeşil

2. Yusuf Kırat

3. Emre Boz

3. Koray Yılmaz

TEŞVİK 2 (29 Güreşçi)

1.Hüseyin Şenol

2. Murat Gonca

3. Engin Atar

3. Hamza Özer

TOZKOPARAN (34 GÜREŞÇİ)

1. Mustafa Can Erdem

2. Semih Karagöz

3. A.Efe Sönmezgil

AYAK (43 güreşçi)

1.Ensar Ayık

2. M. Fuat Batu

3. Bayram Berk Karacan

3. Mehmet Kırat

DESTE KÜÇÜK BOY (52 güreşçi)

1. Erkan Taş

2. Berkay Bülüç

3. Mustafa Yanal

Muharrem Emir

DESTE ORTA BOY (43 güreşçi)

1.Serdar Yıldırım

2. Ahmet Göz

3. Enes Doğan

3. Atakan Eser

DESTE BÜYÜK BOY (21 güreşçi)

1. Tufan Güzel

2. Engin Akşit

3. Evren Çamoğlu

Hüseyin Soğukoğlu

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY (68 güreşçi)

1. Muhammet Can Kutay

2. Serkan Dedemoğlu

3. Cüneyt Çatak

Serkan Yatkın

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY (52 güreşçi)

1. Hasan Cem Güzeller

2. Osman Hazar

3. Yaşan San

Murat Keskin

BÜYÜK ORTA (66 güreşçi)

1. Mustafa Doğan Özkaya

2. Rıdvan kaya

3. Metin Alpaslan Temizce

Alpaslan Tekmen

BAŞALTI (50 güreşçi)

1. Hamza Özkaradeniz

2. Cengizhan Şimşek

3. Süleyman Başer

Mustafa Yenikonak

BAŞ (43 güreşçi)

1. Salih Erinç (Ankara)

2. Nedim Günel (Kocaeli)

3. Süleyman Aykırı (Ankara)

Kürşat Korkmaz (Antalya)

Haber:Hacı İbrahim AYDIN-Davut KAYA-Alaattin ONUR

17 Haz 2018 - 16:06 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

yavuz - mustafa birinci abime bak her yerde karizma allah nazarlardan saklasın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 16:06