AK Parti'de Şaban Dişli görevini devretti...

AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, görevini Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'den devraldı.

Şaban Dişli, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Yılmaz'ı tebrik ederek, Türkiye için bundan sonra ekonominin öneminin çok daha hissedilir olacağını belirtti.

 

2023 hedeflerine ulaşılması için az bir zaman kaldığını belirten Dişli, "Önemli projeler yapılması ve onların hayata geçmesi lazım. 2053 hedefleri planlanacak, organize edilecek. Bu planlamanın mutfağı her zaman olduğu gibi partinin ekonomi işleri olacak." dedi.

 

Yılmaz'ın ekonominin içinden gelen bir isim olduğunu hatırlatan Dişli, "Uzun yıllar Devlet Planlama'da çalıştı. Daha sonra oranın bakanı oldu. Sürekli fikir alışverişinde bulunduğumuz bir arkadaşımız. Daha önce ben ekonomi işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olduğumda da birlikte çalışmıştık. Allah utandırmasın, hayırlı etsin. Önümüzdeki süreci iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatını aldık. Biz de elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

 

Dişli, AK Parti'nin 2019'a hazırlanması gerektiğine vurgu yaparak, "Yükünüz ağır, Allah kolaylık versin." ifadesini kullandı.

 

"Bizim için temel öncelik halkımızın önceliği olacak"

 

Konuşmasına Dişli ve ekibine teşekkür ederek başlayan Cevdet Yılmaz ise AK Parti'deki ilk görevinin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı olduğunu anımsatarak, Dişli'nin de o dönemde birimin başkanlığını yürüttüğünü ifade etti.

 

Dişli ile çalışmaya ve tecrübelerinden istifade etmeye devam edeceklerini anlatan Yılmaz, yeni bir döneme girildiğine, 2019'da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tam anlamıyla hayata geçeceğine işaret etti.

 

Parti ve hükümet olarak yol haritaları hazırlayarak hizmete devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Burada bizim için temel öncelik vatandaşımızın, halkımızın önceliği olacaktır. AK Parti kurulduğu günden bugüne halkın önceliğini kendi önceliği olarak gören bir parti oldu. Halkın talep ve beklentilerine her zaman duyarlı bir parti oldu. Bugün de gerek küresel ekonomik şartlardan gerekse geçen yıl yaşadığımız darbe girişimi ve ardından gelen etkilerden dolayı ekonomi çok çok öncelikli bir konu haline gelmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

 

Bundan sonraki süreçte ekonomiyle ilgili çalışmalar, yapılacak işler ve atılacak adımlardan daha fazla bahsedileceğini kaydeden Cevdet Yılmaz, "Burada da temel amacımız insanımızın refah düzeyini yükseltmek, her bakımdan çok daha müreffeh bir hayat şartına sahip olmasını sağlamak bir taraftan da büyüyen ekonomi içinde gelir dağılımını düzeltmek, daha adaletli bir sistem oluşturmak." diye konuştu.

 

Yeni dönemde siyasette olduğu gibi ekonomide de kilit kavramın kapsayıcılık olacağını düşündüğünü aktaran Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Toplumun bütün kesimlerini, değişik yöreleri, KOBİ'leri, dar gelirli kesimleri, bütün toplumsal kesimleri kucaklayan bir ekonomi politikasının bundan sonra güçlenerek devam edeceğini düşünüyorum. Bir taraftan da Türkiye orta gelir tuzağının eşiğine gelmiş bir ülke ve yüksek gelir ligine atlama aşamasında. Dolayısıyla bilgi temelli, katma değeri çok daha yüksek, teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke olma yolunda hızla ilerlemeye devam edeceğiz."

 

Nitelikli ve donanımlı bir insan kaynağıyla bunun başarılacağını kaydeden Yılmaz, "Kamuda, özel sektörde, sivil toplumda, bütün alanlarda daha donanımlı bir insan gücüyle, daha iyi bir kurumsal yapıyla yatırım ortamının iyileştiği, bürokrasinin azaldığı, yeni hükümet sistemimizle birlikte belirsizliklerin azalıp istikrarın sürekli hale geldiği bir ortamda, bürokrasinin azalıp karar alma ve uygulama süreçlerinin hızlandığı bir ortamda ekonomimizi büyütmeye ve büyümenin nimetlerinden de tüm toplumsal kesimleri istifade ettirmeye devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

 

Dişli ve Yılmaz, devir teslim töreninde birbirlerine çiçek takdim etti.

 

Şaban Dişli, kendisine takdim edilen çiçeği birlikte çalıştığı AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu'na vererek, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

30 May 2017 - 17:18 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.