Ak Parti Kongre tarihini erkene çekti

AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç, partide kongre heyecanının delege seçimleriyle başlayacağını belirterek, Ramazan ve Kurban Bayramı arasında ilçe kongrelerinin tamamlanacağını vurguladı. Kılıç, “Teşkilatlarda değişim yaşanabilir” dedi

TAKVİM ERKENE ÇEKİLDİ

16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği oylamasının ardından AKP’de gözler kongrelere çevrildi. Başbakan Binali Yıldırım önceki gün yapılan toplantıda AKP’nin kongre sürecine girdiğini ifade ederek, olağan kongrenin önümüzdeki yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından teşkilatlarda hareketlilik arttı. İlçe kongrelerinin normal takvime göre yılsonuna kadar tamamlanması gerekiyordu ancak takvim erkene çekilecek.

BAYRAM SONU BAŞLIYOR

AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç, kongre takvimiyle ilgili olarak gazetemize bilgi verdi. Kongre takviminin Genel Merkez tarafından yakında başlatılacağını ifade eden Başkan Kılıç, “İlk olarak ilçe kongreleri yapılacak. İlçelerde 27 Mayıs Cumartesi tarihine kadar delege seçimleri tamamlanacak” şeklinde konuştu. Ramazan Bayramı’nın ardından ilçe kongrelerinin başlayacağını belirten Kılıç, “Bayramın ardından ilçe kongrelerimize başlıyoruz” dedi.

İKİ BAYRAM ARASI

İlçe kongrelerinin Ağustos sonuna kadar tamamlanacağına dikkat çeken Başkan Kılıç, “İlçe kongrelerimizi Kurban Bayramı’na kadar bitireceğiz. Daha sonra 2017 sonuna kadar genel merkezin belirleyeceği tarihte il kongresini yapacağız” dedi. İlçe teşkilatlarında değişiklik olup olmadığıyla ilgili soruya Başkan Kılıç, “3 dönem ilçe başkanlığı yapan arkadaşlarımızın durumu henüz belli değil. Teşkilatlarda değişim yaşanabilir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Haber Gazetesi

21 Nis 2017 - 13:51 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.