Ak Parti İl Başkanlığı için son senaryo

Ak Parti'de delege seçimleriyle birlikte başlayacak ilçe kongreleri süreci öncesinde il başkanlığı için Ak Parti'de yakından tanınan bir isim Avukat Sezai Akyol'un adı ağırlık kazanmaya başladı. İşte Ak Parti'de son senaryo

MEDYABAR.COM / ÖZEL 

AK Parti'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin teri kurumadan bu kez de ilçe kongreleri için start verilecek.

Özellikle de Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkaı seçilerek partinin başından ayrılmş olması nedeniyle, teşkilatlar içerisinde herhangi bir sorun yaşanmaması için genel merkezin kongre sürecini daha sıkı tutacağını söyleyebiliriz.

Bu da şu anlama geliyor ilçe kongrelerine genel merkezin müdahale etmesi kaçınılmaz görülüyor..

AK Parti'de kongre süreciyle ilgili de takvim eğer olağanüstü bir durum olmazsa Eylül ayında delege seçimleri, ardından da Ekim ve Kasım aylarında da ilçe kongreleri yapılacak.

İlçe kongrelerinin ardından da Ak Parti'de il başkanlığı seçimi var.

Daha doğrusu genel merkezin göstereceği ismin genel kurulda oylanması yapılacak.

Ak Parti'de tüm bu süreçler öncesinde il başkanlığı için kulislerde Milletvekili Şaban Dişli'ye yakınlığıyla tanınan bir isim Sezai Akyol'un adı konuşuluyor.

Avukat Akyol'un il başkanlığına gidecek yolda gerek Ankara gerekse Sakarya'da sıkı bir çalışma içerisinde olduğu biliniyor.

Akyol'un dışında mevcut il yönetiminin kendi içerisinde bir aday çıkartması da sözkonusu.

Öyleki, 2015 seçimlerinde milletvekilliğini isteyen İl Başkanı Recep Uncuoğlu'nun başkanlığındaki il yönetim kurulu kendi içerisinde bir il başkanı çıkartırsa şaşırmamak gerek.

31 Ağu 2014 - 17:41 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.