Ak Parti FETÖ'den böyle 'arınacak'

Ak Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Partideki FETÖ incelemelerine ilişkin sorular üzerine, "FETÖ'nün Ak Parti'ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle safdillik olur" cevabını verirken, yapılacak işlemleri 'arınma' olarak tanımladı

Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün,Medyabar Haber Merkezine yaptığı ziyarette 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmaları ve Ak Parti'deki 'FETÖ'cü' incelemelerini değerlendirdi.

 

Medyabar.com Editörleri Kaan Gümüşel ve Azim Çelik'e konuşan Milletvekili Üstün, FETÖ'nün Ak Parti'ye sızmış olabileceğini bu sözlerle açıkladı: 

"Sık sık tekrar ediyoruz. FETÖ'nün kurumlarda mutlaka kökünün kazınacağını beyan ediyoruz, evet gerçekten de bu cani örgüt 40 yıl boyunca toplumun değişik katmanlarına sızmış, bakanlıklara, kurumlara, STK'lara sızmış bunlarla alakalı da ciddi adımlar atılıyor. Ak Parti'ye sızmadığını söylemek en hafif tabirle safdillik olur. Mutlaka Ak Parti'ye de sızmışlardır. Vatandaşımızın bizden beklentisi var, bakanlıklarda devletin diğer kurumlarında operasyon yapılırken Ak Parti'ye sızmış olan FETÖ'cülerin de temizlenmesini arzu ediyorlar. 250'den fazla şehit verdik. Bir gün seçim gelecek, insanlar eğer biz bir ayıklama yapmamışsak, seçimlerde bu faturayı Ak Parti'nin önüne koyacaklardır. Dolayısıyla Ak Parti'de mutlaka bir ayıklama, bir temizlik operasyonu yapılmalıdır."

 

ARINMA VURGUSU 
Ak Parti içerisindeki FETÖ incelemesinin nasıl ilerleyeceğini de açıklayan Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Üstün, parti içinde yapılacak disiplin çalışmalarını 'arınma' olarak tanımlarken suça karışanlar tespit edilirse adli makamlara sevklerinin sağlanacağını söyledi.


Milletvekili Üstün'ün açıklaması şu şekilde: 
"Önümüzdeki günlerde, yukarlardan başlayarak aşağıya doğru yeni bir ayıklanmanın, temizlenmenin ve arınmanın olacağını ümit ediyorum. Tabanın da beklentisi bu yönde. Nereye gitsek vatandaşın ilk sorusu şu; "Evet siz doğru yapıyorsunuz milli eğitim de, sağlıkta, emniyette ve yargıda bu hainleri temizliyorsunuz öyleyse kendi içinizde de bir temizlik yapmalısınız" diye soruları oluyor.

 

SAKARYA'DAKİ SİYASETÇİLER 

Sakarya'da kurumlar arasında ciddi bir temizlik yapıldı aslında. Sakarya'da bizim siyasetçilerimizin CV'lerine baktığınızda bu örğütle bağlarının olmadığını açıkça göreceksiniz. Ben AK Parti Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu üyesiyim. Bizim kendiliğinden bir olaya el atma gibi bir yetkimiz yok. Bize sevk edilen konulara bakma yetkimiz var. Genel merkezin kurulları tarafından yapılacak işlemlerdir. Her ilin bir koordinatörü var bunlarla genel merkez düzeyinde değerlendirmeler yapıldı. Milletvekilleri ile mülakat yapıldı.

 

1 GÜNDE SÖKEMEZSİNİZ 

Bütün bu çalışmalar rapor haline dönüştürülecek. Bu süreç dinamik olarak devam eden bir süreç. 40 Yılda kümelenmiş bir yapıyı 1 günde sökemezsiniz. İlerleyen günlerde yeni ihbarlar başvurular gelirse mutlaka bu ihbarlarda değerlendirmeye alınacaktır. Ak Parti kendi içerisinde daha çok disiplinel bir işlem olarak bunu yapacaktır.

 

ADLİ İŞLEM 

Bu tespit edilen kişiler arasında suça karışmış, darbeye destek vermiş, FETÖ üyeliği yapmış kişiler varsa ozamanda işin cezayı boyutuda devreye girecektir. Fakat bizim yaptığımız şuan siyasi bir arınmadır bir siyasi temizliktir. Bu siyasi temizlik yapılırken ağa suç işlemiş kişilerde takılırsa elbetteki onlarda savcılığın önüne çıkmalıdır çıkarılacaktır."

 

İKİ İSİM YÜZÜNDEN 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı 'FETÖ'nün en az örgütlenebildiği illerden biri Sakarya' açıklamasını da yineleyen Milletvekili Üstün, şöyle konuştu: 

15 Temmuz gecesi Genel Kurmay Başkanımızın kafasına silah dayayan ekibin başında general Mehmet Dişli olmuş olması ve TSK İmamı Adil Öksüz isimleri nedeni şehrimizin ismi çok ön plana çıktı. Bu iki isim o gece Akıncı üssündeydiler yapılan bombalamaların eylemlerim emirlerini veriyorlardı.Bu iki isim bu yüzden Sakarya'mızın kötü şöhretle anılmasına katkı sağladı. Sakarya'da bizim siyasetçilerimizin CV'lerine baktığınızda bu örğütle bağlarının olmadığını açıkça göreceksiniz. O bakımdan böyle öne çıkmış olmamız bir şansızlık diye düşünüyorum"

 

20 Eyl 2016 - 18:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.

01

Kemal GünçakmakVatandaş Kemal - O değilde 19 Eylül de geçti bugün 20 yarın 21 Eylül operasyon olacak demiştiniz Kulislerde içlerinde siyasi ve kamu çalışanlarının da olduğu 26 ila 30 kişilik bir listeden bahsediliyor doğrumu bu doğruysa ne zaman temizlik yapılacak ?SaygılarAsıl adayların CV lerinde ben Fetö/Pdy üyesiyim yada bağım var yazmaları SAFTİRİLİK Olurdu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Eylül 18:47