AGD’den Yılbaşı gecesi ‘’Mekke ve Kudüs’ün fethi gecesi

Anadolu Gençlik Derneği Akyazı şubesi 13 Aralık saat 20.00 de düzenlediği Akyazı kapalı spor salonunda “Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi gecesine Akyazılıları davet etti.

2621769bd24a50d509ba5055379bd658.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Anadolu Gençlik Derneği Akyazı şubesi konu hakkında bu açıklamayı yaptı.

“Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi iki büyük fetihtir. Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam’ı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam’ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman’ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazünün, vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.

Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz.

31 Aralık 2017 Pazar günü saat: 20.00’de Akyazı Kapalı Spor salonunda tüm halkımızı çocukları ile birlikte Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi Programına davet ediyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği Akyazı Temsilciliği

Program Bilgileri :

Kuran-ı kerim Tilaveti

Açılış Konuşması

Konuşmacılar:

İzzet ŞENER İlçe Müftüsü

Kemal ERDOĞAN İlahiyatçı

Şiirler

Sinevizyon Gösterileri

Taekwondo Gösterileri

Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni

Umre Çekilişi

Kapanış

Program Tarihi ve Saati : 31.12.2017 Pazar 20.00 Akyazı Kapalı Spor salonu

29 Ara 2017 - 15:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.