Adil Öksüz'ün baldızından Fethullah Gülen’e şiir

Sakarya'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Adil Öksüz’ün baldızı Doktor Cevat Yıldırımın kızı olan Belkıs Nur Tetik’in telefonunda Fetullahçı terör örgütü başı olan Fetullah Gülen için yazdığı şiir ortaya çıktı.

Sanık Belkıs Nur Tetik hakkında "Anayasa'yı ihlal ve silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame kabul edildi. Davanın görülmesine 12 Haziranda Sakarya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

İddianamede, sanık Belkıs Nur Tetik'in ikamet aramasında ele geçen ve eşi Ökkeş Tetik'e ait olduğunu beyan ettiği telefondaki bir yazıda, kendi ailesinin isimleriyle Fetullah Gülen'in ismi ifade edilerek, "Güller Gülene olsun feda, Gülen nesiller dolsun dünya" yazarak Gülen'e övgü dolu sözler sarf edildiği, yine dershanelerin kapatılmasıyla ilgili Gülen'in yanında olduklarını kaleme aldıkları ve Gülen'e ait şiirin paylaşımının yapıldığı belirtilen iddianamede, telefondan "ByLock" programının kullanıldığının tespit edildi.

Sanık Belkıs Nur Tetik'in Bank Asya'da 17-25 Aralık süreci sonrasında 19 katılım hesabı açtırdığı kaydedilen iddianamede, "Sanığın hesap bakiyesi ve gelişimi incelenmesinde, 2013 Aralık ayında hesabında sadece 16,56 lira olmasına rağmen 2014 yılı Ocak ayında hesabında 100 bin 330,87 lira bulunduğu, sanığın hesap hareketlerinde 29 Ocak 2014'te ve 3 Nisan 2014 te  katılım hesabı açma adı altında 120 bin lira yatırdığı, anlaşıldı.

 Öksüz'ün kaçmasına imkan sağlamış"

Belkıs NurTetik'in, Adil Öksüz'ün haziran ayında eşi Aynur Öksüz'ü Amerika'ya bırakıp geldiğini ve 13 Temmuz 2016'da siyah renkli bir araçla Ankara'ya gittiğini bildiği, Öksüz'ü ailesi ile birlikte yaşadığı ikametinde saklayarak kendi örgüt bağını da ortaya koyduğu ve darbe teşebbüsünün planlayıcılarından olan Öksüz'ü yetkili makamlara bildirmeyerek kaçmasına imkan sağladığı ayrıca terör örgütüne finansman sağladığı anlaşıldı.

Adil Öksüz'ün 19 Temmuz 2016'da Ali Sami ve eşi Melike Yıldırım ile "34 SIR" plakalı araçla Akyazı'ya geldiğini aktaran Belkıs Nur Tetik, "Sabah kahvaltı yapıldı. Adil, saat 14.00 sıralarında aşağıya inip 'Anne ben gidiyorum. Allahaısmarladık.' deyip evden ayrıldı. Dedi.

Biz bu haber üzerine Adil Öksüz'ün Ankara'da böyle bir olaya karıştığına yönelik bilgi sahibi olduk. Ağabeyim Ali Sami, Adil Öksüz ile kahvaltı sonrası masada konuşurlarken yapılan konuşmalara kulak misafiri oldum. Konuşmada 'Çevirme esnasında alındım. Benim bulunduğum yerdeki herkes alınıyordu. Arsa satın almaya gittiğine yönelik herhangi bir beyanda bulunmadı dedi.

11 Haz 2018 - 22:19 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.