Adil Öksüz'ü serbest bırakan hâkime ev hapsi

FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ü serbest bırakan ve 6 Mayıs'ta gözaltına alınan eski Sincan hâkimi Çetin Sönmez 'ev hapsi' kararıyla serbest bırakıldı. İtirafçı olan Sönmez ifadesinde, Öksüz'ü bırakmasına ilişkin "Talimat almadım" dedi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; 
DARBE girişiminin ardından 16 Temmuz'da sabah saatlerinde darbenin yönetildiği merkezlerden biri olan Akıncı Hava Üssü'nün yakınında gözaltına alınan ve "Tarla bakıyordum" savunmasını yapan Adil Öksüz, hâkim Çetin Sönmez tarafından serbest bırakıldı.

 

Öksüz'ün darbe girişiminin kilit isimlerinden biri ve FETÖ'nün 'hava kuvvetleri imamı' olduğunun ortaya çıkmasıyla büyük bir tartışma başladı. Sönmez, HSYK'ca 16 Ağustos 2016'da açığa alındı.

 

HSYK, mayıs ayının başında aralarında Sönmez'in de bulunduğu 107 hâkim ve savcıyı FETÖ bağlantısı bulunduğu iddiasıyla meslekten 
ihraç etti.

 

SAVCILIKTAN İTİRAZ

HSYK'nın ihraç kararı üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Kuşçuoğlu'nun koordinasyonunda sürdürülen soruşturmada Sönmez hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

 

Çetin Sönmez, 6 Mayıs'ta Muğla'nın Ortaca ilçesinde yakalandı.

Sönmez'e ilişkin gözaltı süresi önceki gün sona erdi. Savcılık sorgusunun ardından Sönmez tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi.

 

Yapılan sorgunun ardından Sönmez, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Hakkında ev hapsi kararı verilen Sönmez'in yurtdışına çıkışı da yasaklandı.

     Savcılık karara itiraz etti. İtirazın önümüzdeki hafta karara bağlanması bekleniyor.

 

FOTOĞRAFTAN TEŞHİS

Savcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Sönmez Emniyet'teki sorgusunda 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanarak kapsamlı bir ifade verdi.

 Sönmez ifadesinde, öğrencilik yıllarında FETÖ'nün ışık evlerinde kaldığını açıkladı.

 

Bu evlerde irtibatı bulunduğu sorumlu kişilerin isimlerini veren Sönmez, kendisine gösterilen ve örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen bazı kişileri fotoğraflardan teşhis etti. Sönmez, savcılık ve hâkimlik sorgusunda daha sınırlı bir ifade verdi.

 

Adliyedeki ifadesinde de öğrencilik yıllarında FETÖ ile bağlantılı evlere gidip geldiği yönündeki savunmasını yineleyen Sönmez'in Adil Öksüz'ü serbest bırakma kararı ile ilgili olarak ise "Kişiye özel bir karar vermedim. Normal davrandım. Herhangi bir yerden talimat almam söz konusu değil" dediği öğrenildi.

20 May 2017 - 16:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.