Acaba kandırıldıkmı..?

Yeni Üniversitelerin kurulacağı İller arasında maalesef SAKARYA yok. Peki, yeni Üniversiteler hangi İllere kurulacak. Yazayım da sizde bilmiş olun

Türkiye Büyük Millet Meclisi Perşembe günü yaptığı toplantısında üç yeni Üniversite kurulmasını kabul etti. Yeni Üniversitelerin kurulacağı İller arasında maalesef SAKARYA yok. Peki, yeni Üniversiteler hangi İllere kurulacak. Yazayım da sizde bilmiş olun. Biri Nevşehir’e, ikisi ise Başkent Ankara’ya.  Peki bir milyonun üzerinde nüfusu olan SAKARYAise havasını almış oldu.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar demiş  ilim ve irfan sahibi büyüklerimiz. Ne kadar doğru söylediklerini gördükçe ve yaşadıkça daha iyi anlıyoruz. Aynı Sakarya’ya ikinci Devlet Üniversitesi açılacak olayında olduğu gibi.

Açılacak denilen Üniversitenin adı bile konmuştu. Adı Orhan Bey Üniversitesiydi. Orhan Bey Üniversitesine bağlı olarak Akyazı başta olmak üzere tüm İlçeler Fakülte isteriz diye ayağa kalkmışlardı.

Fakülte ile ilgili olarak ne toplantılar yapıldı. Son olarak AK Parti İl binasında Milletvekili Mustafa İsen’in daveti ile yapılan toplantıda bu konu enine boyuna bir kez daha konuşulmuş, tartışılmış ama bir sonuç elde edilememişti. Akyazı’ya Fakülte mi yoksa 4 yıllık Yüksek Okul mu açılsın tartışmanın ana konusuydu.

AK Parti İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Milletvekili Mustafa İsen bu tartışmaya son noktayı koyarak şöyle demişti “Akyazı’ya 4 yıllık Yüksek Okul” açacağız. Bu açıklamaya toplantıya katılan AK Parti İlçe Başkanı ile Belediye Başkanımızda arka çıkmışlardı. Hatta Sayın İsen referandumda alınan başarıdan dolayı teşekkür için partisinin İlçe teşkilatına geldiği günde aynı konuyu İlçe Başkanı açmış Sayın Vekilim Yüksek Okulumuzu sizden bekliyoruzsözlerine Milletvekili İsen’de sözümüz söz demişti.

Akyazı’mıza bir Fakülte kazandırma adına basın mensubu olarak bizler de günlerce yazılar yazmış ve olayı gündemde, canlı ve taze tutmak için özel bir gayret göstermiştik. Hatta iktidar partisine mensup siyasilerin ve özellikle de Belediye Başkanımızın o günlerde bize bir Fakülte yetmez en az üç Fakülte açılmalı başlığını taşıyan yazım ses getirmişti. Şimdi ise geldiğimiz noktayı sizlerde görüyorsunuz. 300 bin nüfuslu Nevşehir’e ve her tarafı Üniversite kaynayan Başkent Ankara’ya Üniversite var, bir milyonun üzerinde nüfusa sahip Sakarya’mıza Üniversite yok.

Referandum süreci içinde Üniversite ve İlçelere açılacak olan Fakülte ya da Yüksek Okul meselesi siyasilerimizin ağzından hiç eksilmedi. Referandum bitti biteli bu konu aynı siyasiler tarafından konuşulmamaya başlandı. Bu durumda insanın aklına şu soru geliyor acaba kandırıldık mı?

Siyasilerin oy uğruna insanları kandırmamaları gerektiğine inanlardanım. Ufukta bir erken seçim yok gibi görünüyorsa da olma ihtimali yok değil. Erken seçim olmasa bile 2019’a şunun şurasında ne kaldı ki. O zaman siyasilerimiz bakalım bize ne söyleyecekler inanın merak konumdur. Bir başka merak konum ise bir yetmez üç Fakülte açacağız diyenlerin takınacağı tavırlardır. Görmek için beklemek lazım.   

17 Haz 2017 - 01:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.