9,5 Katrilyonluk Yatırım Yaptık

Sakarya Kent Meydanı’nı dolduran on binlere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarı ile Sakarya’da çok önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirtti ve ekledi: “Sakarya’ya 12 senede 9,5 katrilyon yatırım yaptık” dedi.

sIeqfadiMg.jpg
gkcYSy4QT.jpg
+10
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kent Meydanı’nda on binlerce Sakaryalı ile buluştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer üstün, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek’in hazır bulunduğu mitingin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Sakarya bugün tarihi bir gün yaşıyor. Ahlak ve adaleti unutmayan, samimiyetten feragat etmeyen, milletimizin hizmetkarı, Türkiye sevdalısı, dünyanın ihtiyacı olan lider Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlerle buluşuyor. Bizler sadece AK Parti’ye oy verenlere değil, bütün hemşehrilerimize yine kucak açacağız. Daha iyi hizmet verebilmenin yolunun milletle bir olmaktan birlikte olmaktan geçtiğini aklımızdan çıkarmadan her kapıyı çalacağız” diye konuştu.

Aynı Yolda Aynı Heyecanla

Uncuoğlu’nun ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, düzenlene mitingin demokrasi ve milli iradenin tescilinin bayramı olacağını belirterek, “Bugün sizler bu meydanı doldurarak, hükümetimizin, Sayın Başbakanımızın yanında olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Bugün sizler bu meydandan taşarak, "Yeter Söz Milletin" dediniz. "Karar bizim" dediniz. İradenize sahip çıktınız. AK Parti iktidarı boyunca Türkiye çok değişti, Sakarya çok gelişti. Bugün bambaşka bir Türkiye, bambaşka bir Sakarya var. Kardeşlik Coğrafyası şehrimiz bugün Türkiye'ye örnek hizmet üretiyor. Deprem sonrası ayağa kalkan Sakarya bugün, herkesin iftihar ettiği bir kent olarak gösteriliyor. Bugüne kadar önemli işlere hep birlikte imza attık. Şehrimizin geleceği için önemli projeleri hayata geçirdik. Bundan sonra da "Aynı Yolda Aynı Heyecanla" yürümeye devam edeceğiz. Bugünlere beraber geldik, geleceğe birlikte yol alacağız. En güzel Sakarya'yı birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tüm belediyeleri alacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam ise, “30 Mart’ta tüm dünyaya şah mat diyeceğiz. Satrancı biz kazanacağız. Türkiye yükselecek, dünya mazlumları kazanacak. Bundan sonra Türkiye’yi daima kendi seçtikleri yönetecek. Bunu Sakarya yapacak, Türkiye yapacak. Allahın izniyle Sakarya’da tüm belediyeleri alacağız” dedi.

Başbakan on binlere seslendi

Yapılan konuşmaların ardından miting kürsüsüne çıkan, Kent Meydanı’nı dolduran onbinlerce Sakaryalıyı Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Şiiri’nden dizlerle selamlayan Başbakan Erdoğan, “Bugün Sakarya bir başka. Sakarya, bu geniş coğrafyanın zenginlik haritasıdır. Sakarya bu coğrafyanın kardeşlik haritasıdır. Seninle iftihar ediyoruz sakarya. Sakarya’yı Türkiye’de bir numara yapacağız. Siz bizi hiç yalnız bırakmadınız. 14 yıl önce bu yola nasıl çıktıysak Sakarya yine aynı yolda ayın heyecanla milli idareye sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

Milli trenler Sakarya’da üretilecek

Deneme seferlerinin başladığı Yüksek Hızlı Tren projesinin Sakarya için önemine de değinen Başbakan Erdoğan, “Sakarya bir sanayi ve demiryolu şehri. Demiryollarında birinci mevki standartlarında ürünler üreten bir şehir. Ankara İstanbul yüksek hızlı tren projesi, İstanbul’un, Ankara’nın, Eskişehir’in olduğu kadar Sakarya’nın da projesidir. Sakaryamız milli Demiryol meşalesini yaktı. Yerli tren seti Sakarya’da üretildi. Milli tren setleri Sakarya’da üretilecek” dedi.

Yeni yatırım müjdeleri

Açıklamalarına Sakarya’da hayata geçirilen yatırımlardan bahsederek devam eden Başbakan, “Sakarya’da, Arifiye ilçesinde bir eğitim kampüsü kuruyoruz. İçerisinde spor salonları, yüzme havuzu, kütüphaneler, bilim merkezi ve anaokullarıyla dev bir eğitim kampüsüne kavuşacak. Sakarya’ya 25 bin eğitim kapasiteli bir stat yapıyoruz. Eğitim kampüsü projesi hazır. Sakarya’ya 12 senede 9,5 katrilyon yatırım yaptık. Ulaştırmada haberleştirmede 3 katrilyon yatırım yaptık. Eğitime 2 bin 177 derslik inşa ettik. Sakarya Üniversitesi’ne biri tıp fakültesi olmak üzere 4 fakülte, 4 yüksekokul ve 2 enstitü açtık. Yurtlar yapılıyor. 2550 kapasiteli 5 adet yüksek öğrenim yurdu yapmak için hazırlıklarımız sürüyor. İnşallah bu yatırımlarımızı hayata geçireceğiz. Toplu konutta 6178 konut inşa ettik. 12 senede 190 kilometre bölünmüş yol inşa ettik. Ballıkaya Barajı projesini hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Sakarya 30 Mart’ta ayağa kalkacak

Konuşmasının devamında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile vatandaşları selamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’nın gelecek dönemde çok daha farklı olacağının altını çizdi. Başbakan Erdoğan, “Gerek Serdivan’da gerekse Sakarya Büyükşehir’de çok ciddi emeği olan Zeki kardeşimizle yola devam ediyoruz. Sizler Toçoğlu’nu seviyorsunuz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile inşallah Sakarya bu dönem çok daha farklı olacak. Bu büyükşehir yasasına CHP ve MHP karşı çıktı. Kardeşlerim biz bu yolları İstanbul’da, Kocaeli’nde nasıl yaptıysak Sakarya’da da öyle yapacağız. Her ilçe itfaiyesiyle, kanalizasyon ve su iradesiyle örgütleniyor. Her köye Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin eli uzanacak. Yollar yapılacak, kanalizasyonlar yapılacak. Sakarya, bu teker tümsekte kalmayacak. Sakarya 30 Mart’ta ayağa kalkacak. Zeki Toçoğlu kardeşimi sizlere emanet ediyorum. tüm ilçe belediye başkanlarımızı sizlere emanet ediyorum. Sizlerle beraber Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçeleri almaya var mıyız? Durmak yok. Büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi, şehir. Daima millet daime hizmet” ifadelerini kullandı.

Sakaryalıları selamladılar

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe belediye başkanları ve başkan adayları ile Kent Meydanı’nı dolduran on binleri selamladı.

20 Mar 2014 - 17:29 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.