8 Canın Bedeli 24 Bin Lira!..

Pamukova'da 8 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı trafik kazasında bilirkişiler teknik arıza nedeniyle kazanın meydana geldiğini belirtirken, kamyonet sürücüsü ile kamyonetin sahibine 24 bin 300'er lira ceza verildi

MEDYABAR.COM - 

30 Eylül 2014 tarihinde, D-650 Karayolu Pamukova Hayrettin Köyü mevkiinde meydana gelen kazada tarım işçilerinin bulunduğu Hüseyin Yiğit idaresindeki kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu kamyonet kasasında bulunan 8 kadın işçi ölürken, 12 kişi ise yaralanmıştı. Kaza sonrası araç sürücüsü Hüseyin Y. ile araç sahibi Korcan A. hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan açılan davada karar çıktı.

 

Sakarya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada bilirkişi olarak rapor veren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görevli üç akademisyen kazanın oluşunda ana etkenin direksiyon sistemi tahrik dişlisinde meydana gelen teknik bir arıza olduğu yönünde rapor verdi.

 

Kazanın oluşunda teknik arızanın asli etken olduğu, sanık sürücünün ve diğer sanık araç sahibinin ise tali kusurlu olduğu değerlendirmesi yapılarak araç sürücüsü Hüseyin Y. ile araç sahibi Korcan A.'a 3 yıl 4'er ay hapis cezası verildi.

 

Mahkeme daha sonra hapis cezalarını 24 bin 300'er lira adli para cezasına çevirdi.

Araç sürücüsü ve araç sahibinin, bilirkişinin raporu sonrası kamyonetin servisi hakkında dava açacakları öğrenildi.

01 Nis 2016 - 16:59 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.