3. Köprünün bağlantı yolu Akyazı- Paşaköy!

Bakan Elvan, 3. köprününün bağlantı yollarıyla ilgili Akyazı- Paşaköy ve Odayeri-Kınalı kesimine yönelik oluru verdiklerini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul'da düzenlenen '1'inci Karayolu Akıllı Ulaşım Sistemleri Kongre ve Sergisi'nin açılışına katıldı. Elvan, açılış programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Elvan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Yüksek Hızlı Tren'in, Eskişehir -İstanbul hattına yönelik sabotaj olabilir" şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak, "YHT'de son durum nedir. Açılışta gecikme olacak mı? şeklinde soru sordu.

Bunun üzerine Bakan Elvan, "Bu konu şuanda yargıya intikal etmiş bir husus. Bu konuya yönelik olarak herhangi bir şey söylememiz mümkün değil. Bizde neticesini bekliyoruz. Fakat, demiryollarının hemen yanında kanallar var. Bunlar sinyalizasyon kablolarının geçirildiği kanallar. Bu kanalların kapakları var ve üstü kapalı. Bu kapaklarda oldukça ağırdır. Bu kapaklar kaldırılıyor ve şu kalınlıktaki kablolar kesiliyor. Yani basit aletlerle o kabloların kesilmesi mümkün değil. Mutlaka bunları özel bir alet ile kesiliyor. Çünkü makas veya makasvari birşey ile kesilmesi mümkün değil. Ayrıca kesilip o şekilde bırakılması bunun sabotaj ihtimalini çok güçlendiriyor" şeklinde yanıt verdi.

"GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI"

"Konuyla ilgili bir gözaltı var mı?" şeklindeki soruya ise Elvan, "Şuan itibariyle yok. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'müz savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayrıca valiliklerimiz polis ve jandarma yoluyla güvenlik önlemlerini artırdı" diye yanıt verdi.
Kabloların bağlantılarına yönelik çalışmalar hızla devam ettiğini ifade eden Elvan, "Çalışmalar biter bitmez, yarıda kalan sinyalizasyona yönelik test sürüşlerimizi bitireceğiz. Böylelikle açılışa hazır hale getireceğiz."

"YÜKLENİCİNİN KUSURUNDAN DOLAYI FESHEDİLDİ"

Elvan, "3. havalimanı için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin borç üslenimi garantisi verdi mi? şeklindeki bir soruya ise "DHMİ, işin başından beri sözleşme aşamasında garanti vereceği belliydi. Borç üslenimini denince şunu anlamayın; bu bir doğrudan garanti değildir. Herhangi bir şekilde yüklenici işe başladı. 1 yıl sonra feshetmek zorunda kaldı. Yüklenicinin kusurundan dolayı feshedildi. Ne olacak? Yapılacak şey, borç üslenimi o zaman devreye giriyor. Yüklenicinin feshedilmesi halinde, kusur yüklenicideyse o ana kadar yapılan tesisler kamuya doğrudan geçiyor ve kamu kuruluşu da yarıda kalan çalışmalara devam ediyor. İşin başında yasal olarak da belediyeler , kamu iktisadi teşekküllerinin borç üslenimine ilişkin garanti vermesi söz konusu. Genel bütçeli ve özel bütçeli kuruluşların borç üslenimine ilişkin yetkisi hazine müsteşarlığında ancak kamu iktisadi teşekküllerinde ve belediyelerde kendilerine aittir" şeklinde yanıt verdi.

3. KÖPRÜNÜNÜN BAĞLANTI YOLLARI HAKKINDA

Bakan Elvan, "3. köprünün bağlantı yolları belli oldu mu?" şeklindeki soruya ise, "3. köprünün bağlantı yollarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bakanlık olarak Akyazı- Paşaköy ve Odayeri-Kınalı kesimine yönelik olurumuzu verdik. Hazine müsteşarlığının oluru alınır alınmaz yap-işlet-devret modeli çerçevesinde ihaleye çıkılacak" yanıtını verdi.
DHA

26 May 2014 - 22:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.