266. BASIN AÇIKLAMASI

Bu ülkenin kaderiyle oynayan bu topraklar üzerinde yaşayan insanların inançlarıyla alay eden darbeci zihniyet ve bu zihniyeti teşkil eden koalisyon 15 yıl önce 28 Şubat süreciyle halkı zulüm ve işkence altına almıştı.

AKYAZI ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU 10.03.2012 BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 266. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ Bu ülkenin kaderiyle oynayan bu topraklar üzerinde yaşayan insanların inançlarıyla alay eden darbeci zihniyet ve bu zihniyeti teşkil eden koalisyon 15 yıl önce 28 Şubat süreciyle halkı zulüm ve işkence altına almıştı. Darbe politikaları ve cunta örgütleriyle birlikte inançlı insanları laiklik karşıtı diyerek devletin tüm kademelerinden uzaklaştırıp ardından sorgulayarak haklarında suç isnat ettiler. Bu topraklar üzerinde yaşayan Müslüman halkı irticacı diyerek potansiyel suçlu ilan ettiler. Radikal İslamcı nitelendirmesi yapılarak kız çocukların başörtüleriyle okullara girmeleri yasaklandı. Devletin tüm kademelerinde insanları fişlemek için hukuk dışı kararlarla ispiyoncular oluşturuldu. Çocuklarının yemin törenlerine giden analar, bacılar, eşler başörtülü oldukları gerekçesiyle nizamiyelerden geri çevrildiler. Kamusal alan diye tutturulan yerlere başörtülü çarşaflı bacılar cübbeli sarıklı amcalar ve dedeler sokulmadı. 28 Şubat post modern darbeyle yapılan zulümleri iğrençlikleri terbiyesizlikleri saymakla bitirmek mümkün değil. Kâbus dolu günleri insanlara reva gören oligarşik düzenin şımarık medyazadeler, sermayezadeler, paşazadeler, palitikacızadeler, rektörzadeler ve bürokratzadeler yaptıklarının hesabı sorulmal, adil bir şekilde yargılanmalı işledikleri suçlara göre de cezalarını çekmelidirler. Komşumuz Suriye?de diktatör beşer Müslüman kardeşlerimizi katletmeye devam ediyor işbirlikçileri de gözlerini yumuyor. Tüm Müslümanlara sesleniyoruz halkının kanını acımasızca akıtan cani esede en ağır tepkinizi koymanız ümmet için hayırlısı olacaktır. Duyuyormusunuz? Dünya kadınlar günü kutlanırken İzmir Aliağa?da Şule ÇELİK kızımız başörtülü olduğu gerekçesiyle ikinci kez okulundan sürgün edildi. Hemcinslerinin dini inançlarını özgürce yaşayamadığı, sosyal hayattan men edildiği ekonomik sıkıntı içerisinde bebeğine mama alamadığı ülkemizde hangi kadınlar günü kutlanıyor. Anlamakta zorlanıyoruz. İnancımızın gereği analarımızın, hanımlarımızın, bacılarımızın ve kızlarımızın her günü bizim için kadınlar günüdür. Ülkemizde ve tüm dünyadaki kadınlar üzerindeki zulümler, tecavüzler, işkenceler, yasaklar ve esaretler bitene kadar mücadelemiz devam edecektir. Gelecek hafta cumartesi saat 12:30?da buluşmak üzere Allah?a emanet olunuz. Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına

10 Mar 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Akyazi.net Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Akyazi.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Akyazi.net editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Akyazi.net değil haberi geçen ajanstır.