254. BASIN AÇIKLAMASI

AKYAZI ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU 17.12.2011BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 254. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ

AKYAZI ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU 17.12.2011 BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK İÇİN 254. BASIN AÇIKLAMASINDA BERABERİZ Ülkemizin yeni ve sivil bir anayasaya olan ihtiyacını karşılamak üzere mecliste yürütülen çalışmalara sivil toplum örgütlerinin katılmasını önemsiyoruz. Bu çerçevede halkımızın inanç ve kültür değerlerini önemseyen, temel hak ve özgürlükleri esas alan ve insan eksenli bir anayasanın hazırlanmasını istiyoruz. Darbe dönemi ürünü olan ve halkımızın inanç özgürlüğü başta olmak üzere temel haklarını sınırlayan anayasaların ülkemize ve toplumumuza bir şey kazandırmadığını görmekteyiz. Yeni anayasanın bu yüzden halkın taleplerini kapsayacak bir özellik taşıması gerektiğine inanıyoruz. Hukukun iki yüzlüğü hafta içi İstanbul barosunda yaşandı. Başörtülü Stajyer avukat olan Kübra ENGİN ve Merve AKBIYIK stajyer ilgilendirme toplantısına alınmadılar. Barodan yapılan açıklamada başörtüsü yasağının yönetim tarafından uygulandığı eğitmen tarafından bildirildi. Her zaman eşitlikten ve haktan bahseden sözüm ona baro yetkililerine sesleniyoruz. Bu uygulamış olduğunuz zulümden bir gün sizde pişman olacaksınız. Sizlerin yasakları varsa Rabbimizin de sizler için bir hesabı vardır. Sizleri kınıyoruz. Yeni yapılacak anayasada örümcekleşmiş olan yasaklar kalkacaktır inşallah. Ülkemizdeki gündemin dışında bölgemizdeki gelişmelere değinecek olursak, Suriye'deki Esad rejiminin katliamları devam etmekte ve masum halka karşı ağır silahlar kullanılmaktadır. Yaşanan olaylar maalesef kardeş Suriye halkının bir iç savaş riskiyle karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Bizler olayların en başından beri zalim Esad rejimine asla güvenilemeyeceğini ve dökülen kanın Müslüman kanı olduğunu, bu cinayetlerin biran önce durması gerektiğini hep söyledik, yine söylüyoruz. Esad rejimi yıkılmadan Müslüman Suriye halkına rahat yüzü görünmemektedir. Ancak Esad'ın gitmesi ile ilgili planların batılı güçler tarafından değil Suriye halkının kendi iradesi ile gerçekleşmesi gerekir. Aksi takdirde yanı başımızda ikinci bir Irak trajedisinin yaşanması mümkündür. Irak'ı işgal eden, ülkeyi yakıp yıkan ve bir milyondan fazla ıraklı kardeşimizi katleden ABD askerleri nihayet Iraktan tamamen çekildiler. Ancak geride çok büyük bir yıkım ve insani felaket bıraktılar. Sözüm ona Irak'a demokrasi getireceklerini iddia eden emperyalist katiller kan dökerek katliam yaparak kendi demokrasilerini göstermiş oldular. Ümmetin kanayan yarası olan ıraktaki işgalin sona ermesiyle inşallah bundan sonra ırak halkı kendi iradeleriyle kardeş kavgasına son verecekler ve yeniden ayağa kalkacaklardır. Rabbimiz zalim emperyalist güçlere bir daha böyle bir fırsat vermesin, ümmetimizi yeni katliamlardan muhafaza eylesin. Gelecek hafta cumartesi saat 12:30'da buluşmak üzere Allah'a emanet olunuz. Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu Adına Mazlumder Akyazı Şube Bşk. Mahmut ALEMDAR